Łopatka wieprzowa w sosie musztardowym

Oceń ten przepis!

4/5 4 15 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 32 min.

  • Oczekiwanie 40 min.

  • Porcje 4

4/5 4 15 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Mięso dokładnie umyć, osuszyć, pokroić w plastry. Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć mięso na złoty kolor.
  2. Przełożyć do rondelka, a na tym samym tłuszczu zrumienić posiekaną cebulkę, dodać do mięsa, zalać 700 ml wody. Dodać liście laurowe, ziele angielskie i pieprz w kulkach. Dusić pod przykryciem do miękkości na wolnym ogniu.
  3. Na koniec dodać musztardę, a powstały sos doprawić do smaku ziarenkami smaku, pieprzem oraz szczyptą gałki muszkatołowej. Zagotować.
  4. Mąkę wymieszać z 1/3 szklanki wody, wlać do sosu. Ponownie zagotować. Ewentualnie doprawić.
  5. Podawać z ziemniaczkami i surówką.

Opis przepisu:

Pyszna łopatka wieprzowa podana w sosie z ostrej musztardy to doskonały sposób na smaczny obiad. Doskonale będzie się komponować z ziemniakami i surówką. Sprawdź nasz przepis na łopatkę wieprzową w sosie musztardowym!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?