Spodobał ci się ten przepis? zarejestruj się i załóż konto

Kurki w zalewie octowej

Oceń ten przepis!

4/5 4 4 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 5 min.

  • Oczekiwanie 20 min.

  • Porcje 10

4/5 4 4 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Kurki gotujemy z cebulą w lekko osolonej wodzie do momentu, gdy cebula będzie miękka.
  2. Do wody dolewamy ocet, dodajemy sól, cukier, liść laurowy, ziele angielskie i gotujemy kilka minut.
  3. Do słoików wkładamy ugotowane kurki, kilka ziaren gorczycy i zalewamy zalewą z przyprawami. Zamykamy i pasteryzujemy 10 min.

Opis przepisu:

Kurki w zalewie octowej to wspaniały pomysł na to, jak na dłużej zachować smak tych pysznych grzybów. Dzięki pasteryzowaniu masz pewność, że kurki w zalewie octowej nie zepsują się zbyt szybko. Te pyszny grzybki stanowią wspaniałe uzupełnienie dań głównych, ale są również smakowitą przekąską lub dodatkiem do kolacji.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?