Nasze przepisy Potrawy ze skórką z pomarańczy

Potrawy ze skórką z pomarańczy


Kandyzowana skórka z pomarańczy nie jest trudna do przyrządzenia domowym sposobem: wystarczy obrać pomarańczę ze skórki, oczyścić dobrze skórkę pomarańczy, gotować z cukrem i sokiem z cytryny, a następnie przełożyć do słoiczka.

Przepisy ze skórką z pomarańczy to najczęściej słodkie wypieki: bułeczki drożdżowe z rodzynkami, korzenne ciasteczka, piernikowe trufle, czekoladowe muffiny, owsiane ciasteczka z marmoladą, babki marchewkowe i migdałowe. Możesz przyrządzić również musi z dyni z dodatkiem pomarańczy i aromatyzowany blok czekoladowy w waflach.

Pamiętaj, żeby przed obraniem pomarańczy dokładnie umyć skórkę pod bieżącą ciepłą wodą – najlepiej wyszorować ją szczoteczką, aby się pozbyć szkodliwych substancji, jakie mogą znajdować się na skórce pomarańczy.