Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Deser znany i lubiany. Blok czekoladowy przygotowany samodzielnie smakuje jeszcze lepiej. Najważniejsze jest przygotowanie masy czekoladowej, którą wylejemy na andruty. Pamiętajcie, żeby do masy dodać Cukier waniliowy WINIARY. Dzięki temu blok zyska niesamowitego zapachu, który uwiedzie każdego łasucha. Gotowe dzieło możemy posypać wiórkami kokosowymi, co jeszcze bardziej poprawi smak i wygląd deseru.
Przygotowanie
34 min
Krok 1
1 min
W rondelku zagotować mleko z cukrem i margaryną.
Krok 2
5 min
Gdy lekko przestygnie dodać kakao, mleko w proszku, cukier waniliowy, pokruszone herbatniki i bakalie, dokładnie wymieszać.
Krok 3
5 min
Na andruta wyłożyć po połowie masy, wyrównać i przykryć drugim andrutem.
Krok 4
20 min
Obciążyć i odłożyć w chłodne miejsce.
Krok 5
3 min
Oblać polewą czekoladową i posypać np. kokosem lub czekoladową posypką.
Krok 1
z
5
W rondelku zagotować mleko z cukrem i margaryną.
Krok 2
z
5
Gdy lekko przestygnie dodać kakao, mleko w proszku, cukier waniliowy, pokruszone herbatniki i bakalie, dokładnie wymieszać.
Krok 3
z
5
Na andruta wyłożyć po połowie masy, wyrównać i przykryć drugim andrutem.
Krok 4
z
5
Obciążyć i odłożyć w chłodne miejsce.
Krok 5
z
5
Oblać polewą czekoladową i posypać np. kokosem lub czekoladową posypką.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0