Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na buraki
  • Promocja na ćwiartkę z kurczaka
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Blok czekoladowy w waflach - bez pieczenia

Blok czekoladowy w waflach - bez pieczenia

(0)
34min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest RENIZ

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

16 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
15  g
Cukier wanilinowy WINIARY
50  dag
Margaryna
40  dag
Mleko w proszku
250  ml
Mleko
1  szklanka
Cukier
5  opakowań
Herbatniki
3  łyżek
Kakao
4  łyżek
Rodzynki
80  g
Orzechy laskowe
32  g
Owoce kandyzowane
4  łyżek
Żurawina
20  g
Wafle tortowe
trochę
Polewa czekoladowa
trochę
Wiórki kokosowe
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
13.77 g
Węglowodany
44.38 g
Tłuszcze
13.13 g
Wartość energetyczna
342.37 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Deser znany i lubiany. Blok czekoladowy przygotowany samodzielnie smakuje jeszcze lepiej. Najważniejsze jest przygotowanie masy czekoladowej, którą wylejemy na andruty. Pamiętajcie, żeby do masy dodać Cukier waniliowy WINIARY. Dzięki temu blok zyska niesamowitego zapachu, który uwiedzie każdego łasucha. Gotowe dzieło możemy posypać wiórkami kokosowymi, co jeszcze bardziej poprawi smak i wygląd deseru.

Przygotowanie

34 min
  • Krok 1

    1 min
    W rondelku zagotować mleko z cukrem i margaryną.
  • Krok 2

    5 min
    Gdy lekko przestygnie dodać kakao, mleko w proszku, cukier waniliowy, pokruszone herbatniki i bakalie, dokładnie wymieszać.
  • Krok 3

    5 min
    Na andruta wyłożyć po połowie masy, wyrównać i przykryć drugim andrutem.
  • Krok 4

    20 min
    Obciążyć i odłożyć w chłodne miejsce.
  • Krok 5

    3 min
    Oblać polewą czekoladową i posypać np. kokosem lub czekoladową posypką.
Blok czekoladowy w waflach - bez pieczenia

Krok 1 z 5

W rondelku zagotować mleko z cukrem i margaryną.

Blok czekoladowy w waflach - bez pieczenia

Krok 2 z 5

Gdy lekko przestygnie dodać kakao, mleko w proszku, cukier waniliowy, pokruszone herbatniki i bakalie, dokładnie wymieszać.

Blok czekoladowy w waflach - bez pieczenia

Krok 3 z 5

Na andruta wyłożyć po połowie masy, wyrównać i przykryć drugim andrutem.

Blok czekoladowy w waflach - bez pieczenia

Krok 4 z 5

Obciążyć i odłożyć w chłodne miejsce.

Blok czekoladowy w waflach - bez pieczenia

Krok 5 z 5

Oblać polewą czekoladową i posypać np. kokosem lub czekoladową posypką.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Czekolada
  • Deser
  • Kuchnia europejska
  • Kuchnia regionalna
  • Popołudniowa przekąska
  • Wegetariańskie

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Chatka puchatka - bez pieczenia

    Chatka puchatka - bez pieczenia

    40 min Łatwy
  • Ciasto Lambada

    Ciasto Lambada

    1 godz 45 min Łatwy
  • Ciasto Łasuch

    Ciasto Łasuch

    1 godz 40 min Łatwy
  • Herbatniki z ptasim mleczkiem bez pieczenia

    Herbatniki z ptasim mleczkiem bez pieczenia

    50 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu