Blok czekoladowy w waflach
34min
Łatwy
15 g
Cukier wanilinowy WINIARY
50 dag
Margaryna
40 dag
Mleko w proszku
250 ml
Mleko
1 szklanka
Cukier
5 opakowań
Herbatniki
3 łyżek
Kakao
4 łyżek
Rodzynki
80 g
Orzechy laskowe
32 g
Owoce kandyzowane
4 łyżek
Żurawina
20 g
Wafle tortowe
1 trochę
Polewa czekoladowa
1 trochę
Wiórki kokosowe
.
Wartości odżywcze
Białko
46.5 g
Węglowodany
194.4 g
Tłuszcze
127.87 g
Wartość energetyczna
2076.81 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
34 min
Krok 1
1 min
W rondelku zagotować mleko z cukrem i margaryną.
Krok 2
5 min
Gdy lekko przestygnie dodać kakao, mleko w proszku, cukier waniliowy, pokruszone herbatniki i bakalie, dokładnie wymieszać.
Krok 3
5 min
Na andruta wyłożyć po połowie masy, wyrównać i przykryć drugim andrutem.
Krok 4
20 min
Obciążyć i odłożyć w chłodne miejsce.
Krok 5
3 min
Oblać polewą czekoladową i posypać np. kokosem lub czekoladową posypką.
Deser znany i lubiany. Blok czekoladowy przygotowany samodzielnie smakuje jeszcze lepiej. Najważniejsze jest przygotowanie masy czekoladowej, którą wylejemy na andruty. Pamiętajcie, żeby do masy dodać Cukier waniliowy WINIARY. Dzięki temu blok zyska niesamowitego zapachu, który uwiedzie każdego łasucha. Gotowe dzieło możemy posypać wiórkami kokosowymi, co jeszcze bardziej poprawi smak i wygląd deseru.
Komentarze 0