Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Blok czekoladowy w waflach

0
34 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

15 g
Cukier wanilinowy WINIARY
50 dag
Margaryna
40 dag
Mleko w proszku
250 ml
Mleko
1 szklanka
Cukier
5 paczek
Herbatniki
3 łyżek
Kakao
4 łyżek
Rodzynki
80 g
Orzechy laskowe
32 g
Owoce kandyzowane
4 łyżek
Żurawina
20 g
Wafle tortowe
1 trochę
Polewa czekoladowa
1 trochę
Wiórki kokosowe

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
194.4 g
Tłuszcze
127.87 g
Białko
46.5 g
Wartość energetyczna
2076.81 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

34 min
Krok 1
1 min
W rondelku zagotować mleko z cukrem i margaryną.
Krok 2
5 min
Gdy lekko przestygnie dodać kakao, mleko w proszku, cukier waniliowy, pokruszone herbatniki i bakalie, dokładnie wymieszać.
Krok 3
5 min
Na andruta wyłożyć po połowie masy, wyrównać i przykryć drugim andrutem.
Krok 4
20 min
Obciążyć i odłożyć w chłodne miejsce.
Krok 5
3 min
Oblać polewą czekoladową i posypać np. kokosem lub czekoladową posypką.
Blok czekoladowy w waflach

Krok 1 z 5

W rondelku zagotować mleko z cukrem i margaryną.

Blok czekoladowy w waflach

Krok 2 z 5

Gdy lekko przestygnie dodać kakao, mleko w proszku, cukier waniliowy, pokruszone herbatniki i bakalie, dokładnie wymieszać.

Blok czekoladowy w waflach

Krok 3 z 5

Na andruta wyłożyć po połowie masy, wyrównać i przykryć drugim andrutem.

Blok czekoladowy w waflach

Krok 4 z 5

Obciążyć i odłożyć w chłodne miejsce.

Blok czekoladowy w waflach

Krok 5 z 5

Oblać polewą czekoladową i posypać np. kokosem lub czekoladową posypką.

Deser znany i lubiany. Blok czekoladowy przygotowany samodzielnie smakuje jeszcze lepiej. Najważniejsze jest przygotowanie masy czekoladowej, którą wylejemy na andruty. Pamiętajcie, żeby do masy dodać Cukier waniliowy WINIARY. Dzięki temu blok zyska niesamowitego zapachu, który uwiedzie każdego łasucha. Gotowe dzieło możemy posypać wiórkami kokosowymi, co jeszcze bardziej poprawi smak i wygląd deseru.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika