Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Blok czekoladowy z kawą

0
630 min
Łatwy

Składniki

-
20 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 paczka
Cukier wanilinowy WINIARY
0.75 kostka
Masło
0.5 szklanka
Woda
1 szklanka
Cukier
4 paczek
Herbatniki
250 g
Mleko w proszku
6 g
Kawa rozpuszczalna
5 łyżek
Kakao
30 g
Kawa rozpuszczalna
1 paczka
Bakalie

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Tłuszcze
11.32 g
Węglowodany
30.08 g
Białko
5.93 g
Wartość energetyczna
243.85 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

630 min
Krok 1
15 min
Do garnka wrzucamy masło, cukier i Cukier Wanilinowy. Zagotowujemy. Dodajemy kawę Inkę, kawę rozpuszczalną i kakao, dobrze mieszkamy i odstawiamy do przestygnięcia.
Krok 2
3 min
Herbatniki kruszymy.
Krok 3
5 min
Do przestudzonej masy dodajemy partiami mleko w proszku i miksujemy na małych obrotach (aby nie było grudek).
Krok 4
2 min
Później dodajemy herbatniki, bakalie i mieszkamy łyżką.
Krok 5
5 min
Całość przekładamy na papier do pieczenia i zwijamy w rulon, ugniatając.
Krok 6
600 min
Wstawiamy do lodówki na całą noc.
Blok czekoladowy z kawą

Krok 1 z 6

Do garnka wrzucamy masło, cukier i Cukier Wanilinowy. Zagotowujemy. Dodajemy kawę Inkę, kawę rozpuszczalną i kakao, dobrze mieszkamy i odstawiamy do przestygnięcia.

Blok czekoladowy z kawą

Krok 2 z 6

Herbatniki kruszymy.

Blok czekoladowy z kawą

Krok 3 z 6

Do przestudzonej masy dodajemy partiami mleko w proszku i miksujemy na małych obrotach (aby nie było grudek).

Blok czekoladowy z kawą

Krok 4 z 6

Później dodajemy herbatniki, bakalie i mieszkamy łyżką.

Blok czekoladowy z kawą

Krok 5 z 6

Całość przekładamy na papier do pieczenia i zwijamy w rulon, ugniatając.

Blok czekoladowy z kawą

Krok 6 z 6

Wstawiamy do lodówki na całą noc.

Podróż do lat dzieciństwa, kiedy blok czekoladowy był jednym z lepszych przysmaków. W tym przepisie dodatek kawy sprawia, że blok nie jest przesadnie słodki, a do tego lekko pobudza naszą energię. W sam raz, żeby mieć siłę na kolejny kęs! Pycha!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika