Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Podróż do lat dzieciństwa, kiedy blok czekoladowy był jednym z lepszych przysmaków. W tym przepisie dodatek kawy sprawia, że blok nie jest przesadnie słodki, a do tego lekko pobudza naszą energię. W sam raz, żeby mieć siłę na kolejny kęs! Pycha!
Przygotowanie
630 min
Krok 1
15 min
Do garnka wrzucamy masło, cukier i Cukier Wanilinowy. Zagotowujemy. Dodajemy kawę Inkę, kawę rozpuszczalną i kakao, dobrze mieszkamy i odstawiamy do przestygnięcia.
Krok 2
3 min
Herbatniki kruszymy.
Krok 3
5 min
Do przestudzonej masy dodajemy partiami mleko w proszku i miksujemy na małych obrotach (aby nie było grudek).
Krok 4
2 min
Później dodajemy herbatniki, bakalie i mieszkamy łyżką.
Krok 5
5 min
Całość przekładamy na papier do pieczenia i zwijamy w rulon, ugniatając.
Krok 6
600 min
Wstawiamy do lodówki na całą noc.
Krok 1
z
6
Do garnka wrzucamy masło, cukier i Cukier Wanilinowy. Zagotowujemy. Dodajemy kawę Inkę, kawę rozpuszczalną i kakao, dobrze mieszkamy i odstawiamy do przestygnięcia.
Krok 2
z
6
Herbatniki kruszymy.
Krok 3
z
6
Do przestudzonej masy dodajemy partiami mleko w proszku i miksujemy na małych obrotach (aby nie było grudek).
Krok 4
z
6
Później dodajemy herbatniki, bakalie i mieszkamy łyżką.
Krok 5
z
6
Całość przekładamy na papier do pieczenia i zwijamy w rulon, ugniatając.
Krok 6
z
6
Wstawiamy do lodówki na całą noc.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0