Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Piecz je krócej! Pamiętaj, że ciasto na pierniczki samo w sobie jest dość twarde i zbite. Dodatkowo po upieczeniu pierniczki zwykle leżakują jeszcze kilka dni, a przez ten czas – dalej obsychają.

Jeśli chcesz uratować spieczone pierniki – zamknij je na jeden dzień w szczelnym pojemniku z kromką chleba tostowego. Po tym czasie pierniczki powinny nabrać wilgoci z chleba i zmięknąć.
 
Jeżeli pierniczki są za gorzkie – dałaś za dużo sody lub proszku do pieczenia! Nie bój się spróbować ciasta przed pieczeniem. Jeśli okaże się zbyt gorzkie, masz jeszcze szansę je rozrzedzić, dodając więcej składników.

Ciesz się gotowaniem z Winiary - teaser full

Ciesz się gotowaniem z Winiary

Szukasz pomysłu na szybki obiad? A może sosu, który podkreśli smak Twoich dań? Z naszymi produktami z łatwością przyrządzisz aromatyczne potrawy na różne okazje.

Zobacz produkty