Z owocami można spotkać się na co dzień nie tylko w domu, ale też w wielu biurach, gdzie są regularnie dostarczane jako benefit. Które najbardziej Ci smakują? To, jak wiadomo, subiektywna kwestia. Dobierając owoce na przyjęcie, nie warto kierować się wyłącznie gustem. W tych kwestiach lepiej jednak myśleć pragmatycznie. Co uwzględnić, planując owocowe menu?
Gdy znasz już liczbę gości oraz rodzaj owoców, które chcesz zaserwować, pozostaje kwestia zaaranżowania stołu w atrakcyjny sposób. Trzeba przyznać, że jest wiele ciekawych możliwości.
Owoce najlepiej smakują i najlepiej wyglądają, gdy są świeże. Nikt nie chce oglądać na przyjęciu brązowych bananów albo gruszek. Tylko jak temu zaradzić? Wydaje się, że najlepszym sposobem będzie kupowanie produktów u sprawdzonych dostawców. Trzeba pamiętać także o zakupach we właściwym momencie. Nie warto robić wielkich zapasów na tydzień przed imprezą. To tylko zwiększa szansę na to, że coś się popsuje. Kolejna ważna sprawa to trzymanie owoców w odpowiednio chłodnym miejscu. W każdej lodówce jest szuflada na warzywa i owoce - warto zrobić z niej użytek!
Owoce pełnią w diecie człowieka ważną rolę. Dlatego warto zachęcać do ich spożywania, chwytając się różnych metod - niezależnie od tego czy organizujesz bankiet weselny, czy luźne spotkanie z najbliższymi. Mamy nadzieję, że dzięki przedstawionym radom i pomysłom będziesz wiedzieć, jak serwować je w nieszablonowy sposób.