Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Sałatka z gruszką i serem pleśniowym to niemal klasyka, której trudno się oprzeć. Lekko słodki smak owocu podkręcony intensywnym, aromatycznym serem to świetne połączenie uwielbiane przez wiele osób. Jeśli też lubisz takie przekąski, koniecznie sprawdź ten przepis – jego przygotowanie zajmie Ci niecałe 10 minut.
Sałatka z gruszką i serem na przekąskę
Sałatki to świetny sposób na włączenie do menu kolejnej porcji warzyw oraz urozmaicenie codziennego menu. Sprawdzą się jako dodatek do posiłku albo jako osobne danie na mały głód. Możesz też zabrać je ze sobą na lunch do pracy, na spacer lub w podróż. Taka sałatka zaspokoi Twój głód i poprawi humor, gdy masz zły dzień.
Sałatka z gruszką i serem pleśniowym – jak zrobić?
Jeśli szukasz pomysłu na szybką, prostą sałatkę – to przepis w sam raz dla Ciebie. Wystarczy, że gruszkę przekroisz na pół i dobrze zgrillujesz. Możesz to zrobić na ruszcie albo na patelni grillowej. W tym czasie w misce wymieszaj pozostałe składniki sałatki, polej dressingiem winegret WINIARY, a na wierch połóż gruszki. Smacznego!
Przygotowanie
8 min
Krok 1
4 min
Gruszkę przekrój na połowę. Wydrąż gniazda nasienne. Skrop oliwą, a następnie dopraw solą i pieprzem. Tak przygotowaną gruszkę grilluj na mocno rozgrzanym ruszcie po ok. 2 min z każdej strony. Po tym czasie, daj jej wystygnąć, a następnie pokrój w kostkę.
Krok 2
1 min
Ser pokrusz. Orzechy posiekaj.
Krok 3
2 min
Wszystkie składniki wymieszaj. Całość polej dressingiem WINIARY.
WSKAZÓWKA
1 min
Możemy też grillować połówkę gruszki z serem pleśniowym, miodem, orzechami i oliwą i podać ją w całości na sałacie z dressingiem winegret WINIARY.
Krok 1
z
4
Gruszkę przekrój na połowę. Wydrąż gniazda nasienne. Skrop oliwą, a następnie dopraw solą i pieprzem. Tak przygotowaną gruszkę grilluj na mocno rozgrzanym ruszcie po ok. 2 min z każdej strony. Po tym czasie, daj jej wystygnąć, a następnie pokrój w kostkę.
Krok 2
z
4
Ser pokrusz. Orzechy posiekaj.
Krok 3
z
4
Wszystkie składniki wymieszaj. Całość polej dressingiem WINIARY.
WSKAZÓWKA
z
4
Możemy też grillować połówkę gruszki z serem pleśniowym, miodem, orzechami i oliwą i podać ją w całości na sałacie z dressingiem winegret WINIARY.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0