Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Zupy
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na pomidory
  • Promocja na ćwiartkę z kurczaka
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
  • Kontakt
ciasto na pizzę

Jak zrobić ciasto na pizzę bez drożdży?

Poznaj nasz sprawdzony sposób na pizzę bez drożdży i zaserwuj swoim bliskim prawdziwie włoski przysmak.
Rejestracja grill WINIARY

Dołącz do społeczności WINIARY!

Czeka na Ciebie wyjątkowy e-book

  • z pysznymi przepisami na grilla!

  • Załóż konto, odbierz prezent, który przygotowaliśmy specjalnie dla Ciebie i ugotuj z nami smaczne dania.
    Zarejestruj się

    Chcesz upiec pizzę bez użycia drożdży? Przygotuj ciasto z następujących składników:

    • 225 g mąki pszennej
    • 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
    • ½ łyżeczki soli
    • 60 g masła
    • 150 ml mleka

    Do miski przesiej mąkę, proszek do pieczenia oraz sól i wymieszaj.

    Dodaj masło i zagnieć rękami, by połączyło się z mąką. Wlej mleko i wyrabiaj ciasto na stolnicy do czasu uzyskania jednolitej masy.

    Rozwałkuj ją na okrągły placek o grubości ok. 1 cm.

    Posmaruj blachę olejem lub masłem i połóż na niej ciasto. Możesz też użyć papieru do pieczenia.

    Ułóż na cieście ulubione dodatki i piecz w piekarniku rozgrzanym do 190°C, aż brzegi ciasta się przyrumienią (ok. 20 minut).

    Polecane artykuły

    Dlaczego ciasto na pizzę nie wyrosło?
    Dlaczego ciasto na pizzę nie wyrosło?
    Dlaczego ciasto do pizzy wyszło za twarde?
    Dlaczego ciasto do pizzy wyszło za twarde?
    Dlaczego ciasto na pizzę się kurczy?
    Dlaczego ciasto na pizzę się kurczy?
    Zobacz więcej artykułów

    Polecane przepisy

    Szybka pizza z patelni

    Szybka pizza z patelni

    26 min Łatwy
    Zapiekanka á la pizza

    Zapiekanka á la pizza

    1 godz Łatwy
    Pizza z tortilli

    Pizza z tortilli

    30 min Łatwy
    Pizza z kalafiora

    Pizza z kalafiora

    1 godz 7 min Łatwy
    Lazania

    Lazania

    1 godz 28 min Łatwy
    Lasagne po bolońsku z cukinią i parmezanem

    Lasagne po bolońsku z cukinią i parmezanem

    1 godz 42 min Łatwy
    Zobacz więcej przepisów
    Ciesz się gotowaniem z Winiary - teaser full

    Ciesz się gotowaniem z Winiary

    Szukasz pomysłu na szybki obiad? A może sosu, który podkreśli smak Twoich dań? Z naszymi produktami z łatwością przyrządzisz aromatyczne potrawy na różne okazje.

    Zobacz produkty
    • Facebook
    • Youtube
    • Twitter
    • Instagram
    • Pinterest
    • Zarejestruj się
    • Polityka Cookies
    • Zaloguj się
    • Kontakt
    • Polityka prywatności
    • Regulamin serwisu