Lazania
88min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
34.45 g
Węglowodany
55.85 g
Tłuszcze
26.76 g
Wartość energetyczna
606.16 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
88 min
Krok 1
10 min
Pokrój cebulę w drobną kostkę i usmaż na patelni do miękkości.
Krok 2
10 min
Na tę samą patelnię wrzuć mielone mięso i dopraw je solą oraz pieprzem. Obsmaż na rumiany kolor, co chwilę mieszając.
Krok 3
15 min
Kiedy mięso będzie usmażone i zrumienione, zalej całość sosem pomidorowym (butelkę można przepłukać odrobiną wody) i gotuj na małym ogniu przez 10-15 minut.
Krok 4
3 min
Mozzarellę zetrzyj na grubej tarce.
Krok 5
5 min
W żaroodpornym naczyniu układaj na przemian suche płaty makaronu, 1/3 sosu, tartą mozzarellę, następnie znowu makaron itd. Ostatnia warstwa powinna składać się z porcji sosu oraz sera żółtego i mozzarella.
Krok 6
45 min
Piekarnik rozgrzej do 180°C, wstaw naczynie i zapiekaj przez około 45 minut.
Pyszna lazania!
Komentarze 0