Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Lazania

0
88 min
Łatwy

Składniki

-
8 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

500 g
Makaron do lasagne
200 g
Mozzarella
50 g
Ser żółty starty
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz
500 ml
Sos Boloński WINIARY
1 
Cebula
800 g
Mięso mielone wołowe
3 łyżek
Olej

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
606.16 kcal
Węglowodany
55.85 g
Białko
34.45 g
Tłuszcze
26.76 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

88 min
Krok 1
10 min
Pokrój cebulę w drobną kostkę i usmaż na patelni do miękkości.
Krok 2
10 min
Na tę samą patelnię wrzuć mielone mięso i dopraw je solą oraz pieprzem. Obsmaż na rumiany kolor, co chwilę mieszając.
Krok 3
15 min
Kiedy mięso będzie usmażone i zrumienione, zalej całość sosem pomidorowym (butelkę można przepłukać odrobiną wody) i gotuj na małym ogniu przez 10-15 minut.
Krok 4
3 min
Mozzarellę zetrzyj na grubej tarce.
Krok 5
5 min
W żaroodpornym naczyniu układaj na przemian suche płaty makaronu, 1/3 sosu, tartą mozzarellę, następnie znowu makaron itd. Ostatnia warstwa powinna składać się z porcji sosu oraz sera żółtego i mozzarella.
Krok 6
45 min
Piekarnik rozgrzej do 180°C, wstaw naczynie i zapiekaj przez około 45 minut.
Lazania

Krok 1 z 6

Pokrój cebulę w drobną kostkę i usmaż na patelni do miękkości.

Lazania

Krok 2 z 6

Na tę samą patelnię wrzuć mielone mięso i dopraw je solą oraz pieprzem. Obsmaż na rumiany kolor, co chwilę mieszając.

Lazania

Krok 3 z 6

Kiedy mięso będzie usmażone i zrumienione, zalej całość sosem pomidorowym (butelkę można przepłukać odrobiną wody) i gotuj na małym ogniu przez 10-15 minut.

Lazania

Krok 4 z 6

Mozzarellę zetrzyj na grubej tarce.

Lazania

Krok 5 z 6

W żaroodpornym naczyniu układaj na przemian suche płaty makaronu, 1/3 sosu, tartą mozzarellę, następnie znowu makaron itd. Ostatnia warstwa powinna składać się z porcji sosu oraz sera żółtego i mozzarella.

Lazania

Krok 6 z 6

Piekarnik rozgrzej do 180°C, wstaw naczynie i zapiekaj przez około 45 minut.

Pyszna lazania!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika