Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Wbrew pozorom ugotowanie idealnie miękkiego – z płynnym żółtkiem i ściętym białkiem, jajka wcale nie należy do prostych zadań.

Jak więc ugotować jajko na miękko, aby było idealne?

  • Nalej do garnka wodę i włóż do niej jajka. Czekaj aż woda się zagotuje. 

  • Od momentu zagotowania się wody, gotuj jajka dokładnie: S – 3,5 minuty, M – 4 minuty, L – 5,5 minuty. 

  • Po upływie tego czasu wylej wodę z garnka. Na jej miejsce wlej zimną wodę, aby lekko je schłodzić i zatrzymać proces gotowania. 

  • Po wystudzeniu jajek, obierz je.
Ciesz się gotowaniem z Winiary - teaser full

Ciesz się gotowaniem z Winiary

Szukasz pomysłu na szybki obiad? A może sosu, który podkreśli smak Twoich dań? Z naszymi produktami z łatwością przyrządzisz aromatyczne potrawy na różne okazje.

Zobacz produkty