Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Jajko gotujemy inaczej zależnie od tego jaką konsystencję żółtka chcemy osiągnąć.

Jajko na miękko

Zagotuj odpowiednią ilość wody i delikatnie włóż jajko na łyżce. Gotuj 4-5 minut. Aby jajko nie popękało pod wpływem różnicy temperatur upewnij się, że skorupka jest nienaruszona oraz wyjmij je wcześniej z lodówki, by uzyskało temperaturę pokojową.

Jajko na półtwardo

Włóż jajko do zimnej wody i gotuj 3,5 - 4 minuty od momentu, aż woda zacznie wrzeć.

Jajko na twardo

Włóż jajko do zimnej wody i gotuj 8 minut od momentu, aż woda zacznie wrzeć.

Ciesz się gotowaniem z Winiary - teaser full

Ciesz się gotowaniem z Winiary

Szukasz pomysłu na szybki obiad? A może sosu, który podkreśli smak Twoich dań? Z naszymi produktami z łatwością przyrządzisz aromatyczne potrawy na różne okazje.

Zobacz produkty