Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Frittata ze szpinakiem i dodatkiem karmelizowanej cebuli to pyszna propozycja dla wegetarian i mięsożerców. Danie pochodzi z kuchni włoskiej i nieco przypomina omlet albo jajecznicę w wersji z rozmaitymi dodatkami. Świetnie sprawdzi się jako pożywne śniadanie lub kolacja na ciepło. Frittata ze szpinakiem z patelni jest prosta w przygotowaniu. Z powodzeniem możesz dodać do niej też inne warzywa, ulubiony ser, zioła i przyprawy. Dzięki temu za każdym razem będzie smakować nieco inaczej, nigdy się nie znudzi i nic się nie zmarnuje. Smacznie, szybko, łatwo i w stylu zero waste. Poznaj nasz przepis na frittatę i zaskocz swoich bliskich.
Przygotowanie
15 min
Krok 1
5 min
Na patelni roztop masło, dodaj cebulę i podsmaż na średnim ogniu przez 5 minut, aż będzie miękka i złocista. Dodaj cukier, mieszaj, aż się rozpuści.
Krok 2
5 min
Wymieszaj jajka, śmietanę i WINIARY Pomysł na… zapiekankę makaronową z serem, aż do uzyskania gładkiej konsystencji. Masę jajeczną wylej na patelnię, smaż na średnim ogniu, aż spód będzie złocistobrązowy.
Krok 3
5 min
Na wierzch masy jajecznej dodaj liście szpinaku, aby pokryć całość. Dodaj starty ser i umieść w piekarniku pod rozgrzanym grillem, aż powstanie chrupiąca skorupka. Przed podaniem pokrój w ćwiartki.
Krok 1
z
3
Na patelni roztop masło, dodaj cebulę i podsmaż na średnim ogniu przez 5 minut, aż będzie miękka i złocista. Dodaj cukier, mieszaj, aż się rozpuści.
Krok 2
z
3
Wymieszaj jajka, śmietanę i WINIARY Pomysł na… zapiekankę makaronową z serem, aż do uzyskania gładkiej konsystencji. Masę jajeczną wylej na patelnię, smaż na średnim ogniu, aż spód będzie złocistobrązowy.
Krok 3
z
3
Na wierzch masy jajecznej dodaj liście szpinaku, aby pokryć całość. Dodaj starty ser i umieść w piekarniku pod rozgrzanym grillem, aż powstanie chrupiąca skorupka. Przed podaniem pokrój w ćwiartki.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0