Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • MyMenu Plan
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów

Frittata ze szpinakiem

(0)
15min
Łatwy
Autorem przepisu jest Richard
Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
20  g
Masło
2 
Cebula
1  łyżka
Cukier trzcinowy
6 
Jajko
0.25  szklanka
Gęsta śmietana 18%
100  g
Szpinak świeży
50  g
Parmezan lub twardy ser żółty
1  opakowanie
WINIARY POMYSŁ NA… zapiekankę makaronową z serem
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
15.85 g
Węglowodany
10.88 g
Tłuszcze
13.21 g
Wartość energetyczna
226.21 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Frittata ze szpinakiem i dodatkiem karmelizowanej cebuli to pyszna propozycja dla wegetarian i mięsożerców. Danie pochodzi z kuchni włoskiej i nieco przypomina omlet albo jajecznicę w wersji z rozmaitymi dodatkami. Świetnie sprawdzi się jako pożywne śniadanie lub kolacja na ciepło. Frittata ze szpinakiem z patelni jest prosta w przygotowaniu. Z powodzeniem możesz dodać do niej też inne warzywa, ulubiony ser, zioła i przyprawy. Dzięki temu za każdym razem będzie smakować nieco inaczej, nigdy się nie znudzi i nic się nie zmarnuje. Smacznie, szybko, łatwo i w stylu zero waste. Poznaj nasz przepis na frittatę i zaskocz swoich bliskich.

Przygotowanie

15 min
  • Krok 1

    5 min
    Na patelni roztop masło, dodaj cebulę i podsmaż na średnim ogniu przez 5 minut, aż będzie miękka i złocista. Dodaj cukier, mieszaj, aż się rozpuści.
  • Krok 2

    5 min
    Wymieszaj jajka, śmietanę i WINIARY Pomysł na… zapiekankę makaronową z serem, aż do uzyskania gładkiej konsystencji. Masę jajeczną wylej na patelnię, smaż na średnim ogniu, aż spód będzie złocistobrązowy.
  • Krok 3

    5 min
    Na wierzch masy jajecznej dodaj liście szpinaku, aby pokryć całość. Dodaj starty ser i umieść w piekarniku pod rozgrzanym grillem, aż powstanie chrupiąca skorupka. Przed podaniem pokrój w ćwiartki.
Frittata ze szpinakiem

Krok 1 z 3

Na patelni roztop masło, dodaj cebulę i podsmaż na średnim ogniu przez 5 minut, aż będzie miękka i złocista. Dodaj cukier, mieszaj, aż się rozpuści.

Frittata ze szpinakiem

Krok 2 z 3

Wymieszaj jajka, śmietanę i WINIARY Pomysł na… zapiekankę makaronową z serem, aż do uzyskania gładkiej konsystencji. Masę jajeczną wylej na patelnię, smaż na średnim ogniu, aż spód będzie złocistobrązowy.

Frittata ze szpinakiem

Krok 3 z 3

Na wierzch masy jajecznej dodaj liście szpinaku, aby pokryć całość. Dodaj starty ser i umieść w piekarniku pod rozgrzanym grillem, aż powstanie chrupiąca skorupka. Przed podaniem pokrój w ćwiartki.

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Inny
  • Kuchnia włoska
  • Śniadanie
  • Wegetariańskie

Polecane przepisy

  • Zupa gulaszowa

    2 godz 5 min Łatwy
  • Kremowa zupa dyniowa z curry

    1 godz Łatwy
  • Pudding waniliowy

    22 min Łatwy
  • Sos z serka topionego z ziołami

    12 min Łatwy

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu