Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Frittata ze szpinakiem

Frittata ze szpinakiem

(1)
15min
Łatwy
Autorem przepisu jest Richard

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
20  g
Masło
2 
Cebula
1  łyżka
Cukier trzcinowy
6 
Jajko
0.25  szklanka
Gęsta śmietana 18%
100  g
Szpinak świeży
50  g
Parmezan lub twardy ser żółty
1  opakowanie
WINIARY POMYSŁ NA… zapiekankę makaronową z serem
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
15.85 g
Węglowodany
10.88 g
Tłuszcze
13.21 g
Wartość energetyczna
226.21 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Frittata ze szpinakiem i dodatkiem karmelizowanej cebuli to pyszna propozycja dla wegetarian i mięsożerców. Danie pochodzi z kuchni włoskiej i nieco przypomina omlet albo jajecznicę w wersji z rozmaitymi dodatkami. Świetnie sprawdzi się jako pożywne śniadanie lub kolacja na ciepło. Frittata ze szpinakiem z patelni jest prosta w przygotowaniu. Z powodzeniem możesz dodać do niej też inne warzywa, ulubiony ser, zioła i przyprawy. Dzięki temu za każdym razem będzie smakować nieco inaczej, nigdy się nie znudzi i nic się nie zmarnuje. Smacznie, szybko, łatwo i w stylu zero waste. Poznaj nasz przepis na frittatę i zaskocz swoich bliskich.

Przygotowanie

15 min
  • Krok 1

    5 min
    Na patelni roztop masło, dodaj cebulę i podsmaż na średnim ogniu przez 5 minut, aż będzie miękka i złocista. Dodaj cukier, mieszaj, aż się rozpuści.
  • Krok 2

    5 min
    Wymieszaj jajka, śmietanę i WINIARY Pomysł na… zapiekankę makaronową z serem, aż do uzyskania gładkiej konsystencji. Masę jajeczną wylej na patelnię, smaż na średnim ogniu, aż spód będzie złocistobrązowy.
  • Krok 3

    5 min
    Na wierzch masy jajecznej dodaj liście szpinaku, aby pokryć całość. Dodaj starty ser i umieść w piekarniku pod rozgrzanym grillem, aż powstanie chrupiąca skorupka. Przed podaniem pokrój w ćwiartki.
Frittata ze szpinakiem

Krok 1 z 3

Na patelni roztop masło, dodaj cebulę i podsmaż na średnim ogniu przez 5 minut, aż będzie miękka i złocista. Dodaj cukier, mieszaj, aż się rozpuści.

Frittata ze szpinakiem

Krok 2 z 3

Wymieszaj jajka, śmietanę i WINIARY Pomysł na… zapiekankę makaronową z serem, aż do uzyskania gładkiej konsystencji. Masę jajeczną wylej na patelnię, smaż na średnim ogniu, aż spód będzie złocistobrązowy.

Frittata ze szpinakiem

Krok 3 z 3

Na wierzch masy jajecznej dodaj liście szpinaku, aby pokryć całość. Dodaj starty ser i umieść w piekarniku pod rozgrzanym grillem, aż powstanie chrupiąca skorupka. Przed podaniem pokrój w ćwiartki.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Inny
  • Kuchnia włoska
  • Śniadanie
  • Wegetariańskie

Polecane przepisy

  • Tortilla z kotlecikami z wieprzowiny

    Tortilla z kotlecikami z wieprzowiny

    40 min Łatwy
  • Żeberka w sosie BBQ

    Żeberka w sosie BBQ

    1 godz 35 min Łatwy
  • Parówki w cieście

    Parówki w cieście

    32 min Łatwy
  • Spaghetti Carbonara

    Spaghetti Carbonara

    30 min Łatwy

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu