Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Frittata ze szpinakiem
Dodaj do CookBook

Frittata ze szpinakiem

(0)
15 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Richard
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
20  g
Masło
2 
Cebula
1  łyżka
Cukier trzcinowy
6 
Jajko
0.25  szklanka
Gęsta śmietana 18%
100  g
Szpinak świeży
50  g
Parmezan lub twardy ser żółty
1  opakowanie
WINIARY POMYSŁ NA… zapiekankę makaronową z serem
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
10.9 g
Wartość energetyczna
226.2 kcal
Tłuszcze
13.2 g
Białko
15.9 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Frittata ze szpinakiem i dodatkiem karmelizowanej cebuli to pyszna propozycja dla wegetarian i mięsożerców. Danie pochodzi z kuchni włoskiej i nieco przypomina omlet albo jajecznicę w wersji z rozmaitymi dodatkami. Świetnie sprawdzi się jako pożywne śniadanie lub kolacja na ciepło. Frittata ze szpinakiem z patelni jest prosta w przygotowaniu. Z powodzeniem możesz dodać do niej też inne warzywa, ulubiony ser, zioła i przyprawy. Dzięki temu za każdym razem będzie smakować nieco inaczej, nigdy się nie znudzi i nic się nie zmarnuje. Smacznie, szybko, łatwo i w stylu zero waste. Poznaj nasz przepis na frittatę i zaskocz swoich bliskich.

Przygotowanie

15 min
  • Krok 1

    5 min
    Na patelni roztop masło, dodaj cebulę i podsmaż na średnim ogniu przez 5 minut, aż będzie miękka i złocista. Dodaj cukier, mieszaj, aż się rozpuści.
  • Krok 2

    5 min
    Wymieszaj jajka, śmietanę i WINIARY Pomysł na… zapiekankę makaronową z serem, aż do uzyskania gładkiej konsystencji. Masę jajeczną wylej na patelnię, smaż na średnim ogniu, aż spód będzie złocistobrązowy.
  • Krok 3

    5 min
    Na wierzch masy jajecznej dodaj liście szpinaku, aby pokryć całość. Dodaj starty ser i umieść w piekarniku pod rozgrzanym grillem, aż powstanie chrupiąca skorupka. Przed podaniem pokrój w ćwiartki.
Frittata ze szpinakiem

Krok 1 z 3

Na patelni roztop masło, dodaj cebulę i podsmaż na średnim ogniu przez 5 minut, aż będzie miękka i złocista. Dodaj cukier, mieszaj, aż się rozpuści.

Frittata ze szpinakiem

Krok 2 z 3

Wymieszaj jajka, śmietanę i WINIARY Pomysł na… zapiekankę makaronową z serem, aż do uzyskania gładkiej konsystencji. Masę jajeczną wylej na patelnię, smaż na średnim ogniu, aż spód będzie złocistobrązowy.

Frittata ze szpinakiem

Krok 3 z 3

Na wierzch masy jajecznej dodaj liście szpinaku, aby pokryć całość. Dodaj starty ser i umieść w piekarniku pod rozgrzanym grillem, aż powstanie chrupiąca skorupka. Przed podaniem pokrój w ćwiartki.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bez wieprzowiny
  • Bogate w białko
  • Inny
  • Kuchnia włoska
  • Najlepsze danie
  • Niski poziom cukru
  • Pescetarian
  • Poniżej 300 kcal
  • Śniadanie
  • Wegetariańskie
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Frittata z boczniakami

    Frittata z boczniakami

    53 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu