
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł

Frittata z boczniakami

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
5 minKrok 2
10 minKrok 3
5 minKrok 4
3 minKrok 5
2 minKrok 6
5 minKrok 7
3 minKrok 8
20 min
Krok 1 z 8
Boczniaki pokroić na mniejsze kawałki.

Krok 2 z 8
Wrzucić je na rozgrzany smalec. Smażyć kilka minut, aż prawie cały płyn odparuje.

Krok 3 z 8
Fasolkę odsączyć i dodać razem z mrożonym groszkiem do grzybów. Wymieszać i smażyć razem około 5 minut (co chwilę mieszając).

Krok 4 z 8
Jajka wbić do miseczki, rozbełtać, doprawić solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.

Krok 5 z 8
Jajka wlać do grzybów i rozlać na brzegi.

Krok 6 z 8
Cebulę pokroić w cienkie plasterki, rozdzielić na poszczególne krążki.

Krok 7 z 8
Na jajka z grzybami położyć plasterki sera i krążki cebuli.

Krok 8 z 8
Zapiekać w 200 stopniach przez ok. 20 minut. Podawać np. z ketchupem.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0