Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Frittata z boczniakami

0
53 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 łyżeczka
Tłuszcz z gęsi
25 dag
Boczniaki
0.5 puszka
Czerwona fasola
10 dag
Groszek mrożony
4 
Jajko
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny
1 
Czerwona cebula
3 plastrów
Ser Żółty

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
14.51 g
Węglowodany
17.35 g
Tłuszcze
9.26 g
Wartość energetyczna
200.4 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

53 min
Krok 1
5 min
Boczniaki pokroić na mniejsze kawałki.
Krok 2
10 min
Wrzucić je na rozgrzany smalec. Smażyć kilka minut, aż prawie cały płyn odparuje.
Krok 3
5 min
Fasolkę odsączyć i dodać razem z mrożonym groszkiem do grzybów. Wymieszać i smażyć razem około 5 minut (co chwilę mieszając).
Krok 4
3 min
Jajka wbić do miseczki, rozbełtać, doprawić solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
Krok 5
2 min
Jajka wlać do grzybów i rozlać na brzegi.
Krok 6
5 min
Cebulę pokroić w cienkie plasterki, rozdzielić na poszczególne krążki.
Krok 7
3 min
Na jajka z grzybami położyć plasterki sera i krążki cebuli.
Krok 8
20 min
Zapiekać w 200 stopniach przez ok. 20 minut. Podawać np. z ketchupem.
Frittata z boczniakami

Krok 1 z 8

Boczniaki pokroić na mniejsze kawałki.

Frittata z boczniakami

Krok 2 z 8

Wrzucić je na rozgrzany smalec. Smażyć kilka minut, aż prawie cały płyn odparuje.

Frittata z boczniakami

Krok 3 z 8

Fasolkę odsączyć i dodać razem z mrożonym groszkiem do grzybów. Wymieszać i smażyć razem około 5 minut (co chwilę mieszając).

Frittata z boczniakami

Krok 4 z 8

Jajka wbić do miseczki, rozbełtać, doprawić solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.

Frittata z boczniakami

Krok 5 z 8

Jajka wlać do grzybów i rozlać na brzegi.

Frittata z boczniakami

Krok 6 z 8

Cebulę pokroić w cienkie plasterki, rozdzielić na poszczególne krążki.

Frittata z boczniakami

Krok 7 z 8

Na jajka z grzybami położyć plasterki sera i krążki cebuli.

Frittata z boczniakami

Krok 8 z 8

Zapiekać w 200 stopniach przez ok. 20 minut. Podawać np. z ketchupem.

Wypróbuj przepis na tradycyjne włoskie danie. Frittata z boczniakami to przysmak przypominający omleta na słono. Danie jest niezwykle proste w przygotowaniu. Grzyby smażymy na gorącym smalcu, dodajemy fasolkę i groszek, a następnie rozlewamy rozbełtane jajka. Gdy zaczną się ścinać, posyp frittatę krążkami cebulki i plastrami sera. Pożywne śniadanie już gotowe!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika