Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Frittata z boczniakami
Dodaj do CookBook

Frittata z boczniakami

(0)
53 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Beatris
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  łyżeczka
Tłuszcz z gęsi
25  dag
Boczniaki
0.5  puszka
Czerwona fasola
10  dag
Groszek mrożony
4 
Jajko
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
1 
Czerwona cebula
3  plastrów
Ser Żółty
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
17.3 g
Wartość energetyczna
191.3 kcal
Tłuszcze
8.3 g
Białko
14.5 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Wypróbuj przepis na tradycyjne włoskie danie. Frittata z boczniakami to przysmak przypominający omleta na słono. Danie jest niezwykle proste w przygotowaniu. Grzyby smażymy na gorącym smalcu, dodajemy fasolkę i groszek, a następnie rozlewamy rozbełtane jajka. Gdy zaczną się ścinać, posyp frittatę krążkami cebulki i plastrami sera. Pożywne śniadanie już gotowe!

Przygotowanie

53 min
  • Krok 1

    5 min
    Boczniaki pokroić na mniejsze kawałki.
  • Krok 2

    10 min
    Wrzucić je na rozgrzany smalec. Smażyć kilka minut, aż prawie cały płyn odparuje.
  • Krok 3

    5 min
    Fasolkę odsączyć i dodać razem z mrożonym groszkiem do grzybów. Wymieszać i smażyć razem około 5 minut (co chwilę mieszając).
  • Krok 4

    3 min
    Jajka wbić do miseczki, rozbełtać, doprawić solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
  • Krok 5

    2 min
    Jajka wlać do grzybów i rozlać na brzegi.
  • Krok 6

    5 min
    Cebulę pokroić w cienkie plasterki, rozdzielić na poszczególne krążki.
  • Krok 7

    3 min
    Na jajka z grzybami położyć plasterki sera i krążki cebuli.
  • Krok 8

    20 min
    Zapiekać w 200 stopniach przez ok. 20 minut. Podawać np. z ketchupem.
Frittata z boczniakami

Krok 1 z 8

Boczniaki pokroić na mniejsze kawałki.

Frittata z boczniakami

Krok 2 z 8

Wrzucić je na rozgrzany smalec. Smażyć kilka minut, aż prawie cały płyn odparuje.

Frittata z boczniakami

Krok 3 z 8

Fasolkę odsączyć i dodać razem z mrożonym groszkiem do grzybów. Wymieszać i smażyć razem około 5 minut (co chwilę mieszając).

Frittata z boczniakami

Krok 4 z 8

Jajka wbić do miseczki, rozbełtać, doprawić solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.

Frittata z boczniakami

Krok 5 z 8

Jajka wlać do grzybów i rozlać na brzegi.

Frittata z boczniakami

Krok 6 z 8

Cebulę pokroić w cienkie plasterki, rozdzielić na poszczególne krążki.

Frittata z boczniakami

Krok 7 z 8

Na jajka z grzybami położyć plasterki sera i krążki cebuli.

Frittata z boczniakami

Krok 8 z 8

Zapiekać w 200 stopniach przez ok. 20 minut. Podawać np. z ketchupem.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bezglutenowe
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bez soi
  • Bez wieprzowiny
  • Bogate w białko
  • Dodatek
  • Grzyby
  • Jajka
  • Kuchnia włoska
  • Niski poziom cukru
  • Pełny posiłek
  • Poniżej 300 kcal
  • Warzywa
  • Źródło białka
  • Źródło błonnika

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Frittata ze szpinakiem

    Frittata ze szpinakiem

    15 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu