Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wypróbuj przepis na tradycyjne włoskie danie. Frittata z boczniakami to przysmak przypominający omleta na słono. Danie jest niezwykle proste w przygotowaniu. Grzyby smażymy na gorącym smalcu, dodajemy fasolkę i groszek, a następnie rozlewamy rozbełtane jajka. Gdy zaczną się ścinać, posyp frittatę krążkami cebulki i plastrami sera. Pożywne śniadanie już gotowe!
Przygotowanie
53 min
Krok 1
5 min
Boczniaki pokroić na mniejsze kawałki.
Krok 2
10 min
Wrzucić je na rozgrzany smalec. Smażyć kilka minut, aż prawie cały płyn odparuje.
Krok 3
5 min
Fasolkę odsączyć i dodać razem z mrożonym groszkiem do grzybów. Wymieszać i smażyć razem około 5 minut (co chwilę mieszając).
Krok 4
3 min
Jajka wbić do miseczki, rozbełtać, doprawić solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
Krok 5
2 min
Jajka wlać do grzybów i rozlać na brzegi.
Krok 6
5 min
Cebulę pokroić w cienkie plasterki, rozdzielić na poszczególne krążki.
Krok 7
3 min
Na jajka z grzybami położyć plasterki sera i krążki cebuli.
Krok 8
20 min
Zapiekać w 200 stopniach przez ok. 20 minut. Podawać np. z ketchupem.
Krok 1
z
8
Boczniaki pokroić na mniejsze kawałki.
Krok 2
z
8
Wrzucić je na rozgrzany smalec. Smażyć kilka minut, aż prawie cały płyn odparuje.
Krok 3
z
8
Fasolkę odsączyć i dodać razem z mrożonym groszkiem do grzybów. Wymieszać i smażyć razem około 5 minut (co chwilę mieszając).
Krok 4
z
8
Jajka wbić do miseczki, rozbełtać, doprawić solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
Krok 5
z
8
Jajka wlać do grzybów i rozlać na brzegi.
Krok 6
z
8
Cebulę pokroić w cienkie plasterki, rozdzielić na poszczególne krążki.
Krok 7
z
8
Na jajka z grzybami położyć plasterki sera i krążki cebuli.
Krok 8
z
8
Zapiekać w 200 stopniach przez ok. 20 minut. Podawać np. z ketchupem.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0