Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na buraki
  • Promocja na łopatkę
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Frittata z boczniakami

Frittata z boczniakami

(0)
53min
Łatwy
Autorem przepisu jest Beatris

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  łyżeczka
Tłuszcz z gęsi
25  dag
Boczniaki
0.5  puszka
Czerwona fasola
10  dag
Groszek mrożony
4 
Jajko
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
1 
Czerwona cebula
3  plastrów
Ser Żółty
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
14.51 g
Węglowodany
17.35 g
Tłuszcze
8.27 g
Wartość energetyczna
191.27 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Wypróbuj przepis na tradycyjne włoskie danie. Frittata z boczniakami to przysmak przypominający omleta na słono. Danie jest niezwykle proste w przygotowaniu. Grzyby smażymy na gorącym smalcu, dodajemy fasolkę i groszek, a następnie rozlewamy rozbełtane jajka. Gdy zaczną się ścinać, posyp frittatę krążkami cebulki i plastrami sera. Pożywne śniadanie już gotowe!

Przygotowanie

53 min
  • Krok 1

    5 min
    Boczniaki pokroić na mniejsze kawałki.
  • Krok 2

    10 min
    Wrzucić je na rozgrzany smalec. Smażyć kilka minut, aż prawie cały płyn odparuje.
  • Krok 3

    5 min
    Fasolkę odsączyć i dodać razem z mrożonym groszkiem do grzybów. Wymieszać i smażyć razem około 5 minut (co chwilę mieszając).
  • Krok 4

    3 min
    Jajka wbić do miseczki, rozbełtać, doprawić solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
  • Krok 5

    2 min
    Jajka wlać do grzybów i rozlać na brzegi.
  • Krok 6

    5 min
    Cebulę pokroić w cienkie plasterki, rozdzielić na poszczególne krążki.
  • Krok 7

    3 min
    Na jajka z grzybami położyć plasterki sera i krążki cebuli.
  • Krok 8

    20 min
    Zapiekać w 200 stopniach przez ok. 20 minut. Podawać np. z ketchupem.
Frittata z boczniakami

Krok 1 z 8

Boczniaki pokroić na mniejsze kawałki.

Frittata z boczniakami

Krok 2 z 8

Wrzucić je na rozgrzany smalec. Smażyć kilka minut, aż prawie cały płyn odparuje.

Frittata z boczniakami

Krok 3 z 8

Fasolkę odsączyć i dodać razem z mrożonym groszkiem do grzybów. Wymieszać i smażyć razem około 5 minut (co chwilę mieszając).

Frittata z boczniakami

Krok 4 z 8

Jajka wbić do miseczki, rozbełtać, doprawić solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.

Frittata z boczniakami

Krok 5 z 8

Jajka wlać do grzybów i rozlać na brzegi.

Frittata z boczniakami

Krok 6 z 8

Cebulę pokroić w cienkie plasterki, rozdzielić na poszczególne krążki.

Frittata z boczniakami

Krok 7 z 8

Na jajka z grzybami położyć plasterki sera i krążki cebuli.

Frittata z boczniakami

Krok 8 z 8

Zapiekać w 200 stopniach przez ok. 20 minut. Podawać np. z ketchupem.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bezglutenowe
  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bez soi
  • Dodatek
  • Grzyby
  • Jajka
  • Kuchnia włoska
  • Pełny posiłek
  • Warzywa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Parówki z pieczarkami w ketchupie

    Parówki z pieczarkami w ketchupie

    33 min Łatwy
  • Duszone warzywa z mleczkiem kokosowym

    Duszone warzywa z mleczkiem kokosowym

    40 min Łatwy
  • Pierś z kurczaka z cukinią

    Pierś z kurczaka z cukinią

    35 min Łatwy
  • Pierś z indyka z rzodkiewką

    Pierś z indyka z rzodkiewką

    1 godz 55 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu