Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Kotlety schabowe powinno się smażyć w dużej ilości rozgrzanego oleju po ok. 2 minuty z każdej strony. Dzięki temu mięso będzie smaczne a panierka chrupiąca.

Długość smażenia zależy również od używanego tłuszczu. Dłużej będziesz smażyć na tłuszczach nierafinowanych, ponieważ ich temperatura dymienia jest stosunkowo niska i wynosi od 100°C do maksymalnie 200°C. Tłuszcze rafinowane mogą osiągać temperaturę aż do 250°C.

Do smażenia kotletów schabowych najlepsze będą tłuszcze rafinowane takie jak: olej rzepakowy, olej kokosowy lub sojowy.

Ciesz się gotowaniem z Winiary - teaser full

Ciesz się gotowaniem z Winiary

Szukasz pomysłu na szybki obiad? A może sosu, który podkreśli smak Twoich dań? Z naszymi produktami z łatwością przyrządzisz aromatyczne potrawy na różne okazje.

Zobacz produkty