Rodzajów panierki jest wiele! Tradycyjna panierka składa się z rozmąconego jajka i bułki tartej.
Świetną alternatywą będą kompozycje:
- mąki, jajka i bułki tartej,
- jajka i płatków owsianych,
- jajka i rozkruszonych płatków kukurydzianych,
- jajka i mąki,
- mleka i bułki tartej,
- mleka i mąki pszennej,
- jajka i rozdrobnionych orzechów (mogą być dowolne),
- jajka i sezamu,
- ciasta naleśnikowego.
Panierka to kwestia indywidualnych upodobań. Jeśli lubisz oryginalne smaki, wybierz panierkę z użyciem płatków owsianych, rozdrobnionych orzechów lub sezamu. Przygotowane mięso zachwyci cię chrupiącą skórką o aromatycznym orzechowym zapachu.
Jeżeli jesteś zwolennikiem tradycyjnych panierek, spróbuj tej z użyciem rozkruszonych płatków kukurydzianych. Ta propozycja świetnie sprawdzi się również do kurczaka bądź ryby. Uwielbiają ją również dzieci!