Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Rodzajów panierki jest wiele! Tradycyjna panierka składa się z rozmąconego jajka i bułki tartej.

Świetną alternatywą będą kompozycje:

  • mąki, jajka i bułki tartej,
  • jajka i płatków owsianych,
  • jajka i rozkruszonych płatków kukurydzianych,
  • jajka i mąki,
  • mleka i bułki tartej,
  • mleka i mąki pszennej,
  • jajka i rozdrobnionych orzechów (mogą być dowolne),
  • jajka i sezamu,
  • ciasta naleśnikowego.

Panierka to kwestia indywidualnych upodobań. Jeśli lubisz oryginalne smaki, wybierz panierkę z użyciem płatków owsianych, rozdrobnionych orzechów lub sezamu. Przygotowane mięso zachwyci cię chrupiącą skórką o aromatycznym orzechowym zapachu.

Jeżeli jesteś zwolennikiem tradycyjnych panierek, spróbuj tej z użyciem rozkruszonych płatków kukurydzianych. Ta propozycja świetnie sprawdzi się również do kurczaka bądź ryby. Uwielbiają ją również dzieci!

Ciesz się gotowaniem z Winiary - teaser full

Ciesz się gotowaniem z Winiary

Szukasz pomysłu na szybki obiad? A może sosu, który podkreśli smak Twoich dań? Z naszymi produktami z łatwością przyrządzisz aromatyczne potrawy na różne okazje.

Zobacz produkty