Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Domowa bułka tarta jako panierka

Chcesz, by panierka była chrupiąca, apetyczna i nie odpadała podczas smażenia? Użyj domowej bułki tartej – taka jest najlepsza!

Jak panierować i smażyć kotlety? 

Kotlety obtaczaj w panierce tuż przed położeniem na patelni. Jeśli będą leżały dłużej, panierka nasiąknie jajkiem i odpadnie. Możesz dodać sól do bułki tartej, ale wtedy pamiętaj, by użyć jej mniej do przyprawienia mięsa.

Kolejność powinna być następująca: solisz mięso, rozbijasz i mieszasz jajko, wysypujesz bułkę tartą na osobny talerz. Następnie zanurzasz kotlet w jajku, panierujesz w bułce tartej i od razu kładziesz na patelnię.

Niezależnie od tego, czy smażysz schabowe na smalcu, czy na oleju, tłuszcz musi być dobrze rozgrzany – dzięki temu panierka będzie idealnie chrupiąca.

Ciesz się gotowaniem z Winiary - teaser full

Ciesz się gotowaniem z Winiary

Szukasz pomysłu na szybki obiad? A może sosu, który podkreśli smak Twoich dań? Z naszymi produktami z łatwością przyrządzisz aromatyczne potrawy na różne okazje.

Zobacz produkty