Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Kotlety schabowe w panierce z sezamem

0
30 min
Łatwy

Składniki

-
2 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

40 dag
Schab wieprzowy bez kości
1 paczka
Bułka tarta
2 
Jajko
3 trochę
Mąka pszenna pełnoziarnista
1 łyżka
Sezam
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny
1 trochę
Smalec

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Tłuszcze
29.37 g
Białko
84.33 g
Węglowodany
162.03 g
Wartość energetyczna
1257.02 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

30 min
Krok 1
15 min
Kroimy schab w plastry, rozbijamy tłuczkiem. Tak przygotowane mięso lekko przyprawiamy przyprawą do mięs. Przygotowujemy panierkę, mięso obtaczamy w mące, jajku (doprawionym, solą i pieprzem) i bułce tartej wymieszanej z sezamem.
Krok 2
10 min
Kotlety obtoczone w panierce smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.
Krok 3
1 min
Propozycja podania z gotowanymi ziemniaczkami polanymi sosem jogurtowo-czosnkowym.
Kotlety schabowe w panierce z sezamem

Krok 1 z 3

Kroimy schab w plastry, rozbijamy tłuczkiem. Tak przygotowane mięso lekko przyprawiamy przyprawą do mięs. Przygotowujemy panierkę, mięso obtaczamy w mące, jajku (doprawionym, solą i pieprzem) i bułce tartej wymieszanej z sezamem.

Kotlety schabowe w panierce z sezamem

Krok 2 z 3

Kotlety obtoczone w panierce smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.

Kotlety schabowe w panierce z sezamem

Krok 3 z 3

Propozycja podania z gotowanymi ziemniaczkami polanymi sosem jogurtowo-czosnkowym.

Kotlety schabowe podane w nietypowy sposób. Panierka z sezamem wzmacnia ich smak oraz sprawia, że wyglądają jeszcze bardziej atrakcyjnie, dzięki czemu aż chce się jeść! Bardzo dobry pomysł na obiad, w trakcie którego zaskoczycie swoich gości. Nie tylko wyglądem, ale również i fenomenalnym smakiem!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika