Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Kroimy schab w plastry, rozbijamy tłuczkiem. Tak przygotowane mięso lekko przyprawiamy przyprawą do mięs. Przygotowujemy panierkę, mięso obtaczamy w mące, jajku (doprawionym, solą i pieprzem) i bułce tartej wymieszanej z sezamem.
Kotlety obtoczone w panierce smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.
Propozycja podania z gotowanymi ziemniaczkami polanymi sosem jogurtowo-czosnkowym.