Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Zaloguj się Zaloguj się
  • Przepisy Przepisy
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • MyMenu Plan
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Desery Winiary Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady Porady
  • Nasi eksperci Nasi eksperci
  • Winiary Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów

Dlaczego omlet wychodzi suchy i się rozpada?

Omlet wychodzi za suchy lub rozpada się, jeżeli był zbyt długo smażony.

Pamiętaj, by omlet smażyć do momentu, gdy jajka zaczną się ścinać. Wtedy złóż go na pół, odwróć na drugą stronę, smaż jeszcze około 1,5 minuty i od razu podawaj.

Polecane artykuły

Jak zrobić idealny omlet?
Jak zrobić idealny omlet?
Omlet bez jajek
Omlet bez jajek
22 min Łatwy
Omlet bananowy
Omlet bananowy
30 min Łatwy
Zobacz więcej artykułów
Ciesz się gotowaniem z Winiary - teaser full

Ciesz się gotowaniem z Winiary

Szukasz pomysłu na szybki obiad? A może sosu, który podkreśli smak Twoich dań? Z naszymi produktami z łatwością przyrządzisz aromatyczne potrawy na różne okazje.

Zobacz produkty
  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu