8 przepisów na szybkie przekąski na grilla

Kolorowe i pyszne – poznaj nasze ulubione przepisy na przekąski i dodatki do grilla, które będą świetnym uzupełnieniem do pieczonych mięs. Łatwo i szybko przygotujesz je z pomocą przypraw i nowych Sosów Majonezowych WINIARY.

1. Szparagi w boczku z grilla

Sezon grillowy to jednocześnie sezon na szparagi. Ugotuj je w Rosole drobiowym WINIARY, aby miały jeszcze więcej smaku. Zawinięte w plastry boczku szparagi wraz z kawałkami sera pleśniowego usmaż na grillu i podawaj z aromatycznym Sosem Czosnkowym WINIARY . PRZEPIS ZNAJDZIESZ TUTAJ

1.	Szparagi w boczku z grilla
2. Sałatka z grillowanego bakłażana

Grillowany bakłażan szybko zamieni się w pyszną sałatkę, jeśli podasz go z sosem na bazie octu balsamicznego, ziół i przyprawy Jarzynka WINIARY , a na koniec dodasz kawałki sera feta i oliwki. PRZEPIS ZNAJDZIESZ TUTAJ

2.	Sałatka z grillowanego bakłażana
3. Ogórki nadziewane rzodkiewką i białym serem

Ogórki faszerowane białym serem z rzodkiewką, szczypiorkiem i lekkim Majonezem Delikatnym WINIARY są grillowym hitem tego sezonu. Tak przygotowana „sałatka” zaskoczy twoich gości! PRZEPIS ZNAJDZIESZ TUTAJ

3.	Ogórki nadziewane rzodkiewką i białym serem
4. Pieczarki faszerowane z grilla

Przepis na faszerowane pieczarki to imprezowy klasyk, który sprawdzi się również na grillu. Wypełnij kapelusze serem, dopraw Ziołowymi Ziarenkami Smaku i podawaj z Sosem Czosnkowym WINIARY , aby wydobyć z nich maksimum smaku! PRZEPIS ZNAJDZIESZ TUTAJ

4.	Pieczarki faszerowane z grilla
5. Warzywa grillowane

Pieczarki, bakłażan i cukinia z grilla najlepiej smakują z aromatycznymi ziołami. Dlatego dopraw je Ziołowymi Ziarenkami Smaku i podawaj z nowym Sosem Ziołowym WINIARY , które wydobędą z grillowanych warzyw wszystko to, co najlepsze! PRZEPIS ZNAJDZIESZ TUTAJ

5.	Warzywa grillowane
6. Faszerowane ziemniaki z Sosem Tatarskim WINIARY

Prosty przepis na pieczone ziemniaki z boczkiem i nowym Sosem Tatarskim WINIARY sprawi, że zechcesz przygotowywać je nie tylko na grilla. PRZEPIS ZNAJDZIESZ TUTAJ

6. Faszerowane ziemniaki z Sosem Tatarskim WINIARY
7. Piklowane wstążki marchewki z papryką chilli

Piklować można też marchewki! Do zalewy użyj Przyprawy do zup, sosów i sałatek WINIARY , cynamonu, papryczek chili oraz oczywiście octu, aby szybko stworzyć idealny do grilla przysmak. PRZEPIS ZNAJDZIESZ TUTAJ

7.	Piklowane wstążki marchewki z papryką chilli
8. Piklowany kalafior z koperkiem

Piklowane warzywa to mile widziany dodatek do grilla, ponieważ świetnie komponują się z mięsem. Wykorzystaj ocet, Ziarenka Smaku WINIARY , czosnek, kolendrę i koperek, aby przygotować wyjątkowego piklowanego kalafiora – prosto i smacznie! PRZEPIS ZNAJDZIESZ TUTAJ

8. Piklowany kalafior z koperkiem