Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Zupa z kopytkami? To możliwe! Sprawdź nasz przepis na żurek z kopytkami i suszonymi grzybami, i połącz dwa dania w jedno. Grzyby nadadzą niezastąpiony, jesienny smak kluskom, które będą doskonałym dodatkiem do gęstej zupy. Żurek z kopytkami to łatwe w przygotowaniu danie, które przyrządzisz w pół godziny, wystarczy, ze skorzystasz z Żurku WINIARY.
Suszone grzyby namocz i posiekaj. Żurek WINIARY wymieszaj z 750 ml wody i zagotuj. Dodaj grzyby, kapustę i chrzan.
Krok 2
10 min
Ugotowane ziemniaki przeciśnij przez praskę. Dodaj mąkę i jajko, majeranek oraz sól i wyrób ciasto. Jeżeli będzie za mokre, dodaj odrobinę mąki (im dłużej ciasto ziemniaczane stoi, tym robi się rzadsze).
Krok 3
10 min
Z wyrobionego ciasta formuj wałeczki, a następnie pokrój je po skosie na male kluseczki. Kopytka gotuj w osolonym wrzątku około 5 min. Zupę podawaj z posiekaną natką pietruszki i kopytkami.
Krok 1
z
3
Suszone grzyby namocz i posiekaj. Żurek WINIARY wymieszaj z 750 ml wody i zagotuj. Dodaj grzyby, kapustę i chrzan.
Krok 2
z
3
Ugotowane ziemniaki przeciśnij przez praskę. Dodaj mąkę i jajko, majeranek oraz sól i wyrób ciasto. Jeżeli będzie za mokre, dodaj odrobinę mąki (im dłużej ciasto ziemniaczane stoi, tym robi się rzadsze).
Krok 3
z
3
Z wyrobionego ciasta formuj wałeczki, a następnie pokrój je po skosie na male kluseczki. Kopytka gotuj w osolonym wrzątku około 5 min. Zupę podawaj z posiekaną natką pietruszki i kopytkami.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0