Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Pyszny, pachnący żurek na zakwasie z białą kiełbasą możemy przygotować w niecały kwadrans, jeżeli do przyrządzenia aromatycznego i intensywnego w smaku wywaru użyjemy Bulionu warzywnego WINIARY oraz Bulionu z grzybami leśnymi Domowa Kuchnia, z cebulą, czosnkiem oraz listkiem laurowym i zielem angielskim. Do żurku na zakwasie dodajemy białą kiełbasę, wysmażony na chrupko boczek oraz chrzan i majeranek. Kto lubi, może posypać żurek na zakwasie siekaną natką, a białą kiełbasę przed dodaniem do kwaśnego żurku pokroić w plasterki i podsmażyć na patelni.
W 1 litrze wrzącej wody rozpuść bulion grzybowy i warzywny.
Krok 2
10 min
Obierz cebulę i czosnek, dodaj do wywaru razem z liściem laurowym i zielem. Gotuj przez 10 min.
Krok 3
1 min
Boczek wysmaż na rumiano.
Krok 4
3 min
Do wywaru wlej zakwas energicznie mieszając.
Krok 5
2 min
Włóż kiełbasę, boczek, chrzan i majeranek. Zagotuj żurek.
Krok 6
2 min
Przed podaniem możesz posypać natką pietruszki.
Krok 1
z
6
W 1 litrze wrzącej wody rozpuść bulion grzybowy i warzywny.
Krok 2
z
6
Obierz cebulę i czosnek, dodaj do wywaru razem z liściem laurowym i zielem. Gotuj przez 10 min.
Krok 3
z
6
Boczek wysmaż na rumiano.
Krok 4
z
6
Do wywaru wlej zakwas energicznie mieszając.
Krok 5
z
6
Włóż kiełbasę, boczek, chrzan i majeranek. Zagotuj żurek.
Krok 6
z
6
Przed podaniem możesz posypać natką pietruszki.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0