Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Żurek leśny to zupa wyjątkowa. Dzięki niej poczujesz zapach lasu, posmakujesz grzybów i dotkniesz owoców jałowca… Niepowtarzalny aromat żurku leśnego uzyskasz, dodając do niego sos sojowo-grzybowy i kiełbasę jałowcową, natomiast niezwykłego smaku dodasz mu, przyprawiając zupę podsmażonym czosnkiem, liściami majeranku i Żurku z grzybami Nasza Specjalność WINIARY Ugotuj żurek leśny i wybierz się na spokojną wędrówkę do pachnącego lasu. Smacznego!
Boczek, pokrój w kostkę i wytop w garnku. Dodaj posiekany czosnek i smaż przez chwilę.
Krok 2
10 min
Żurek rozrób i rozprowadź w 1 I zimnej wody. Wlej do garnka z boczkiem, wymieszaj i gotuj ok. 10 minut.
Krok 3
5 min
Odlej kilka łyżek gorącej zupy, wymieszaj ze śmietaną i dodaj do garnka. Przypraw do smaku solą, pieprzem i sosem sojowo-grzybowym.
Krok 4
5 min
Kiełbasę jałowcową pokrój w plasterki, obsmaż na chrupiąco na suchej patelni. Przed podaniem ułóż na zupie plasterki kiełbasy, posyp groszkiem ptysiowym i listkami majeranku.
Krok 1
z
4
Boczek, pokrój w kostkę i wytop w garnku. Dodaj posiekany czosnek i smaż przez chwilę.
Krok 2
z
4
Żurek rozrób i rozprowadź w 1 I zimnej wody. Wlej do garnka z boczkiem, wymieszaj i gotuj ok. 10 minut.
Krok 3
z
4
Odlej kilka łyżek gorącej zupy, wymieszaj ze śmietaną i dodaj do garnka. Przypraw do smaku solą, pieprzem i sosem sojowo-grzybowym.
Krok 4
z
4
Kiełbasę jałowcową pokrój w plasterki, obsmaż na chrupiąco na suchej patelni. Przed podaniem ułóż na zupie plasterki kiełbasy, posyp groszkiem ptysiowym i listkami majeranku.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0