Żurek leśny
30min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
10.57 g
Węglowodany
3.99 g
Tłuszcze
41 g
Wartość energetyczna
424.37 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
30 min
Krok 1
10 min
Boczek, pokrój w kostkę i wytop w garnku. Dodaj posiekany czosnek i smaż przez chwilę.
Krok 2
10 min
Żurek rozrób i rozprowadź w 1 I zimnej wody. Wlej do garnka z boczkiem, wymieszaj i gotuj ok. 10 minut.
Krok 3
5 min
Odlej kilka łyżek gorącej zupy, wymieszaj ze śmietaną i dodaj do garnka. Przypraw do smaku solą, pieprzem i sosem sojowo-grzybowym.
Krok 4
5 min
Kiełbasę jałowcową pokrój w plasterki, obsmaż na chrupiąco na suchej patelni. Przed podaniem ułóż na zupie plasterki kiełbasy, posyp groszkiem ptysiowym i listkami majeranku.
Żurek leśny to zupa wyjątkowa. Dzięki niej poczujesz zapach lasu, posmakujesz grzybów i dotkniesz owoców jałowca… Niepowtarzalny aromat żurku leśnego uzyskasz, dodając do niego sos sojowo-grzybowy i kiełbasę jałowcową, natomiast niezwykłego smaku dodasz mu, przyprawiając zupę podsmażonym czosnkiem, liściami majeranku i Żurku z grzybami Nasza Specjalność WINIARY Ugotuj żurek leśny i wybierz się na spokojną wędrówkę do pachnącego lasu. Smacznego!
Komentarze 0