Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Pamiętasz szpinak z dzieciństwa lub zupę szczawiową? Dzieci nie zawsze są przekonane do jedzenia zielonych zup - tę jednak zjedzą ze smakiem! Zupa z zielonymi warzywami WINIARY z prażoną cebulką i śmietanką̨ szczypiorkową to idealny pomysł na pierwsze danie nie tylko dla najmłodszych. Nowa Zupa z zielonymi warzywami zawiera w składzie suszone warzywa, w tym groszek, delikatną cukinię, pora, ziemniaki, szpinak czy brokuły. Brzmi smakowicie, prawda? Potwierdzają to również dzieci, które sprawdziły i doceniły jej smak. Zupę z zielonymi warzywami WINIARY z prażoną cebulką i śmietanką̨ szczypiorkową możesz dodatkowo uzupełnić o groszek ptysiowy lub grzanki, czosnkowe lub zwykłe. "Odczaruj" zielony kolor na talerzach dzieci - zupa na pewno im zasmakuje!
Przygotowanie
10 min
Krok 1
2 min
Szczypiorek posiekaj i wymieszaj ze śmietaną.
Krok 2
5 min
Zupę z zielonymi warzywami WINIARY przygotuj według przepisu na opakowaniu.
Krok 3
3 min
Do miseczek rozlej zupę, dołóż śmietanę i posyp prażoną cebulką.
Krok 1
z
3
Szczypiorek posiekaj i wymieszaj ze śmietaną.
Krok 2
z
3
Zupę z zielonymi warzywami WINIARY przygotuj według przepisu na opakowaniu.
Krok 3
z
3
Do miseczek rozlej zupę, dołóż śmietanę i posyp prażoną cebulką.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0