Zupa z zielonym groszkiem
56min
Łatwy
1
dag
Bulion wołowy w proszku MAGGI
2
Filet z kurczaka
200
g
Zielony groszek
1
Por
1
łyżka
Masło
1
ząbek
1
Płaska łyżka
Pietruszka
trochę
Pieprz czarny
trochę
Papryka Ostra
.
Wartości odżywcze
Białko
24.67 g
Węglowodany
12.48 g
Tłuszcze
6.48 g
Wartość energetyczna
208.67 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
56 min
Krok 1
20 min
Filety z kurczaka zalej 5 szklankami wody i gotuj przez 20 minut.
Krok 2
5 min
Wyjmij je, pokrój w ukośne plastry, następnie dodaj groszek i gotuj kolejne 5 minut.
Krok 3
5 min
Oczyśc por i pokrój w plasterki.
Krok 4
5 min
Obierz czosnek, posiekaj go i podsmaż razem z porem na maśle.
Krok 5
5 min
Zawartość patelni dodaj do rosołu, wsyp Rosół z kury i dodaj mięso.
Krok 6
10 min
Gotuj przez 10 minut.
Krok 7
5 min
Dopraw Przyprawą do zup, pieprzem i papryką.
Krok 8
1 min
Przed podaniem posyp natką pietruszki.
bRosół z kury z makaronem WINIARY/b to świetna baza do rozmaitych domowych zup z warzywami. Na przykład pysznej bzupy z zielonym groszkiem/b i gotowanym kurczakiem z porem i czosnkiem podsmażanymi na maśle dla pięknego aromatu. Zupę doprawiamy bPrzyprawą do zup, sosów i sałatek WINIARY/b, pieprzem oraz odrobiną ostrej papryki, żeby zrównoważyć łagodny smak pozostałych składników. Posypujemy natką i podajemy z kromką pełnoziarnistego pieczywa na lunch albo na obiad.
Komentarze 0