Jestem szefem kuchni, stylistą i konsultantem kulinarnym, lecz przede wszystkim pasjonatem gotowania. Moją specjalnością są potrawy klasyczne, do których jednak zawsze dodaję coś autorskiego. Jest to więc klasyka z twistem!
Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!
Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów Zachowaj sprawdzone przepisy Oszczędzaj czas
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Kremowa zupa z pieczarkami i serowymi ziemniakami to smaczny posiłek, który urozmaici Twoje codzienne menu. Świetnie sprawdzi się o każdej porze roku. To potrawa, którą możesz przygotować w najbardziej zabiegany dzień, gdy nie masz czasu na wielogodzinne gotowanie. Do zrobienia tej zupy potrzebujesz łatwo dostępnych składników, które możesz znaleźć w osiedlowym sklepie czy na bazarku. Do tego Twoje ulubione przyprawy i gotowe. A to wszystko tylko w pół godziny. Sprawdź, jakie to proste!
Pieczarkowa w nowej odsłonie
Zupy pieczarkowe często goszczą na naszych stołach. Są lubiane zarówno przez dzieci, jak i przez dorosłych. Jeśli szukasz przepisu na pieczarkową w trochę innym wydaniu niż zwykle, mamy coś w sam raz dla Ciebie. Wystarczy tylko pokroić wszystkie warzywa z poniższego przepisu, podsmażyć je na odrobinie oleju, a potem dodać bulion przygotowany z wody i kostki rosołowej WINIARY. Gdy całość się zagotuje, zabielamy zupę śmietanką i możemy serwować obiad dla bliskich. Tym, co urozmaica naszą zupę są tłuczone ziemniaki z dodatkiem serka topionego i posiekanego szczypiorku. Dzięki tym dodatkom zupa ma jeszcze głębszy, ciekawy smak, który może zaskoczyć nawet największych fanów zupy pieczarkowej. Jest to też świetny sposób na wykorzystanie ziemniaków, które zostały np. z poprzedniego obiadu.
Przygotowanie
30 min
Krok 1
5 min
Pieczarki pokrój w plasterki, seler naciowy - w kostkę, a por i marchewkę - w półtalarki. Czosnek posiekaj.
Krok 2
20 min
W dużym garnku rozgrzej odrobinę oleju. Wrzuć kawałki selera i pora, smaż, aż por zmięknie. Dodaj czosnek i grzyby i smaż, aż pieczarki stracą na objętości i się zaczną rumienić. Całość zalej 1 litrem wody. Dodaj pokrojoną marchewkę, kostkę bulionową WINIARY, ziele angielskie oraz listek laurowy. Zagotuj i gotuj pod przykryciem ok. 15 min. Po tym czasie zupę dopraw solą i pieprzem, posiekanym koperkiem (lub pietruszką) oraz słodką śmietanką.
Krok 3
5 min
Ziemniaki utłucz z serkiem topionym. Posiekaj szczypiorek i dodaj do ziemniaków. Dopraw solą i pieprzem. Gorącą zupę podawaj z tłuczonymi serowymi ziemniakami.
Krok 1
z
3
Pieczarki pokrój w plasterki, seler naciowy - w kostkę, a por i marchewkę - w półtalarki. Czosnek posiekaj.
Krok 2
z
3
W dużym garnku rozgrzej odrobinę oleju. Wrzuć kawałki selera i pora, smaż, aż por zmięknie. Dodaj czosnek i grzyby i smaż, aż pieczarki stracą na objętości i się zaczną rumienić. Całość zalej 1 litrem wody. Dodaj pokrojoną marchewkę, kostkę bulionową WINIARY, ziele angielskie oraz listek laurowy. Zagotuj i gotuj pod przykryciem ok. 15 min. Po tym czasie zupę dopraw solą i pieprzem, posiekanym koperkiem (lub pietruszką) oraz słodką śmietanką.
Krok 3
z
3
Ziemniaki utłucz z serkiem topionym. Posiekaj szczypiorek i dodaj do ziemniaków. Dopraw solą i pieprzem. Gorącą zupę podawaj z tłuczonymi serowymi ziemniakami.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0