Zupa z kabaczka
62min
Łatwy
1 kostka
1
Kabaczek
3
Ziemniaki
2 łyżek
Masło
0.5 szklanka
Śmietana
1 ząbek
Czosnek
0.5
Seler
1 łyżka
Koperek
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz
.
Wartości odżywcze
Białko
3.74 g
Węglowodany
16.75 g
Tłuszcze
14.54 g
Wartość energetyczna
201.68 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
62 min
Krok 1
10 min
Obrane ziemniaki i seler pokroić w kostkę. Zagotować ok 1,5 l wody z kostką rosołową.
Krok 2
10 min
Kabaczek pokroić w małą kostkę, podsmażyć na patelni z masłem, wrzucić do gotującej się wody z ziemniakami i selerem.
Krok 3
25 min
Gotować do czasu aż warzywa będą bardzo miękkie.
Krok 4
15 min
Zupę przestudzić, zmiksować, dodać posiekany czosnek, zagotować, przyprawić solą i pieprzem.
Krok 5
2 min
Wymieszać ze śmietaną, posypać koperkiem.
Pomysł na smaczną i szybką zupę z kabaczka z dodatkiem ziemniaków i selera. Warzywa gotujemy w Rosole drobiowym WINIARY, a następnie miksujemy na zupę krem i zaprawiamy śmietanką. Zupa z kabaczka smakuje idealnie posypana ulubioną zieleniną, np. świeżą natką.
Komentarze 0