Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zupa z kabaczka

0
1 godz 2 min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest RENIZ

Składniki

-
3 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 
Kabaczek
3 
Ziemniaki
2  łyżek
Masło
0.5  szklanka
Śmietana
1  ząbek
0.5 
Seler
1  łyżka
Koperek
trochę
Sól
trochę
Pieprz

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
3.74 g
Węglowodany
16.75 g
Tłuszcze
14.54 g
Wartość energetyczna
201.68 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

62 min
Krok 1
10 min
Obrane ziemniaki i seler pokroić w kostkę. Zagotować ok 1,5 l wody z kostką rosołową.
Krok 2
10 min
Kabaczek pokroić w małą kostkę, podsmażyć na patelni z masłem, wrzucić do gotującej się wody z ziemniakami i selerem.
Krok 3
25 min
Gotować do czasu aż warzywa będą bardzo miękkie.
Krok 4
15 min
Zupę przestudzić, zmiksować, dodać posiekany czosnek, zagotować, przyprawić solą i pieprzem.
Krok 5
2 min
Wymieszać ze śmietaną, posypać koperkiem.
Zupa z kabaczka

Krok 1 z 5

Obrane ziemniaki i seler pokroić w kostkę. Zagotować ok 1,5 l wody z kostką rosołową.

Zupa z kabaczka

Krok 2 z 5

Kabaczek pokroić w małą kostkę, podsmażyć na patelni z masłem, wrzucić do gotującej się wody z ziemniakami i selerem.

Zupa z kabaczka

Krok 3 z 5

Gotować do czasu aż warzywa będą bardzo miękkie.

Zupa z kabaczka

Krok 4 z 5

Zupę przestudzić, zmiksować, dodać posiekany czosnek, zagotować, przyprawić solą i pieprzem.

Zupa z kabaczka

Krok 5 z 5

Wymieszać ze śmietaną, posypać koperkiem.

Pomysł na smaczną i szybką zupę z kabaczka z dodatkiem ziemniaków i selera. Warzywa gotujemy w Rosole drobiowym WINIARY, a następnie miksujemy na zupę krem i zaprawiamy śmietanką. Zupa z kabaczka smakuje idealnie posypana ulubioną zieleniną, np. świeżą natką.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika