
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł






Zupa z bakłażana z cukiniowym parpadelle i orzechami

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Z podanych składników przygotujesz ok. 6 porcji zupy.
Przygotowanie
Krok 1
4 minKrok 2
3 minKrok 3
3 minKrok 4
3 minKrok 5
10 minKrok 6
5 minKrok 7
20 minKrok 8
4 minKrok 9
3 minKrok 10
3 minKrok 11
2 min
Krok 1 z 11
Bakłażana umyć, pokroić w kostkę, zasypać odrobiną soli, przykryć talerzem i odstawić, aby warzywo puściło nieco wody.

Krok 2 z 11
Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę.

Krok 3 z 11
Marchewkę obrać, pokroić w plasterki.

Krok 4 z 11
Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w drobną kosteczkę.

Krok 5 z 11
Na dnie dużego garnka rozgrzać kilka łyżek oliwy. Dodać pokrojone warzywa: ziemniaki, marchewkę i paprykę oraz kurkumę i słodką paprykę. Całość krótko podsmażyć.

Krok 6 z 11
Do osobnego naczynia wlać ok. 1,5 litra wody, rozmieszać w niej 2 opakowania Zupy Jarzynowej Nasza Specjalność WINIARY. Po rozmieszaniu, dolać do podsmażonych warzyw.

Krok 7 z 11
Zupę gotować na małym ogniu, po ok. 10 minutach odsączyć bakłażana i dorzucić do garnka.

Krok 8 z 11
Za pomocą obieraczki przygotować długie cukiniowe parpadelle.

Krok 9 z 11
Orzechy posiekać na mniejsze kawałki.

Krok 10 z 11
Kiedy warzywa zmiękną, dodać cukiniowe parpadelle oraz orzechy.

Krok 11 z 11
Na zakończenie zupę doprawić obficie solą i pieprzem.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0