Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Bakłażana umyć, pokroić w kostkę, zasypać odrobiną soli, przykryć talerzem i odstawić, aby warzywo puściło nieco wody.
Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę.
Marchewkę obrać, pokroić w plasterki.
Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w drobną kosteczkę.
Na dnie dużego garnka rozgrzać kilka łyżek oliwy. Dodać pokrojone warzywa: ziemniaki, marchewkę i paprykę oraz kurkumę i słodką paprykę. Całość krótko podsmażyć.
Do osobnego naczynia wlać ok. 1,5 litra wody, rozmieszać w niej 2 opakowania Zupy Jarzynowej Nasza Specjalność WINIARY. Po rozmieszaniu, dolać do podsmażonych warzyw.
Zupę gotować na małym ogniu, po ok. 10 minutach odsączyć bakłażana i dorzucić do garnka.
Za pomocą obieraczki przygotować długie cukiniowe parpadelle.
Orzechy posiekać na mniejsze kawałki.
Kiedy warzywa zmiękną, dodać cukiniowe parpadelle oraz orzechy.
Na zakończenie zupę doprawić obficie solą i pieprzem.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze 0