Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Zupy
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Promocja na pomidory
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
  • Kontakt
Zupa z bakłażana z cukiniowym parpadelle i orzechami
Zupa z bakłażana z cukiniowym parpadelle i orzechami
Zupa z bakłażana z cukiniowym parpadelle i orzechami
Zupa z bakłażana z cukiniowym parpadelle i orzechami
Zupa z bakłażana z cukiniowym parpadelle i orzechami
Zupa z bakłażana z cukiniowym parpadelle i orzechami

Zupa z bakłażana z cukiniowym parpadelle i orzechami

(0)
1 godz
Łatwy
Kup składniki
zwz avatar 2
Zakochane w zupach zakochanewzupach.pl
Zupy często goszczą na Twoim stole, ale czasami brakuje Ci na nie pomysłu? Mamy na to sposób! Zobacz pomysły na klasyczne zupy, chłodniki czy zupy-kremy z nutą egzotyki, które zaskoczą Twoich bliskich. Wejdź razem z nami do świata smacznych, kolorowych i aromatycznych zup na każdy dzień!

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

6 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1 
Duży bakłażan
1 
Cukinia
4 
Ziemniaki
2 
Marchewka
1 
Papryka czerwona
2  opakowań
Zupa jarzynowa nasza specjalność WINIARY
50  g
Orzechy włoskie
5  łyżek
Olej
1  łyżeczka
Kurkuma
1  łyżeczka
Słodka papryka
1  szczypta
Sól
1  szczypta
Pieprz
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
5.27 g
Węglowodany
13.74 g
Tłuszcze
18.57 g
Wartość energetyczna
267.75 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Dziś w garnku wylądowało sporo różnych warzyw – zrobiło się kolorowo! Zupę z poniższego przepisu przygotujecie stosunkowo szybko z dodatkiem Zupy Jarzynowej Nasza Specjalność Winiary. Dzięki niej zaoszczędzicie minimum godzinę, którą trzeba by było poświęcić na gotowanie bulionu. Cukiniowe parpadelle stanowiło będzie zdrową alternatywę dla zwykłego makaronu.

Z podanych składników przygotujesz ok. 6 porcji zupy.

Przygotowanie

60 min
  • Krok 1

    4 min
    Bakłażana umyć, pokroić w kostkę, zasypać odrobiną soli, przykryć talerzem i odstawić, aby warzywo puściło nieco wody.
  • Krok 2

    3 min
    Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę.
  • Krok 3

    3 min
    Marchewkę obrać, pokroić w plasterki.
  • Krok 4

    3 min
    Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w drobną kosteczkę.
  • Krok 5

    10 min
    Na dnie dużego garnka rozgrzać kilka łyżek oliwy. Dodać pokrojone warzywa: ziemniaki, marchewkę i paprykę oraz kurkumę i słodką paprykę. Całość krótko podsmażyć.
  • Krok 6

    5 min
    Do osobnego naczynia wlać ok. 1,5 litra wody, rozmieszać w niej 2 opakowania Zupy Jarzynowej Nasza Specjalność WINIARY. Po rozmieszaniu, dolać do podsmażonych warzyw.
  • Krok 7

    20 min
    Zupę gotować na małym ogniu, po ok. 10 minutach odsączyć bakłażana i dorzucić do garnka.
  • Krok 8

    4 min
    Za pomocą obieraczki przygotować długie cukiniowe parpadelle.
  • Krok 9

    3 min
    Orzechy posiekać na mniejsze kawałki.
  • Krok 10

    3 min
    Kiedy warzywa zmiękną, dodać cukiniowe parpadelle oraz orzechy.
  • Krok 11

    2 min
    Na zakończenie zupę doprawić obficie solą i pieprzem.
Zupa z bakłażana z cukiniowym parpadelle i orzechami

Krok 1 z 11

Bakłażana umyć, pokroić w kostkę, zasypać odrobiną soli, przykryć talerzem i odstawić, aby warzywo puściło nieco wody.

Zupa z bakłażana z cukiniowym parpadelle i orzechami

Krok 2 z 11

Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę.

Zupa z bakłażana z cukiniowym parpadelle i orzechami

Krok 3 z 11

Marchewkę obrać, pokroić w plasterki.

Zupa z bakłażana z cukiniowym parpadelle i orzechami

Krok 4 z 11

Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w drobną kosteczkę.

Zupa z bakłażana z cukiniowym parpadelle i orzechami

Krok 5 z 11

Na dnie dużego garnka rozgrzać kilka łyżek oliwy. Dodać pokrojone warzywa: ziemniaki, marchewkę i paprykę oraz kurkumę i słodką paprykę. Całość krótko podsmażyć.

Zupa z bakłażana z cukiniowym parpadelle i orzechami

Krok 6 z 11

Do osobnego naczynia wlać ok. 1,5 litra wody, rozmieszać w niej 2 opakowania Zupy Jarzynowej Nasza Specjalność WINIARY. Po rozmieszaniu, dolać do podsmażonych warzyw.

Zupa z bakłażana z cukiniowym parpadelle i orzechami

Krok 7 z 11

Zupę gotować na małym ogniu, po ok. 10 minutach odsączyć bakłażana i dorzucić do garnka.

Zupa z bakłażana z cukiniowym parpadelle i orzechami

Krok 8 z 11

Za pomocą obieraczki przygotować długie cukiniowe parpadelle.

Zupa z bakłażana z cukiniowym parpadelle i orzechami

Krok 9 z 11

Orzechy posiekać na mniejsze kawałki.

Zupa z bakłażana z cukiniowym parpadelle i orzechami

Krok 10 z 11

Kiedy warzywa zmiękną, dodać cukiniowe parpadelle oraz orzechy.

Zupa z bakłażana z cukiniowym parpadelle i orzechami

Krok 11 z 11

Na zakończenie zupę doprawić obficie solą i pieprzem.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez soi
  • Wegańskie
  • Zupa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Toskańska zupa z bakłażanem, cukinią i papryką

    Toskańska zupa z bakłażanem, cukinią i papryką

    47 min Średni
  • Zupa z brukwi na kurczaku

    Zupa z brukwi na kurczaku

    1 godz 11 min Średni
  • Zupa marchewkowa z imbirem

    Zupa marchewkowa z imbirem

    50 min Średni
  • Zupa toskańska z kurczakiem

    Zupa toskańska z kurczakiem

    2 godz 20 min Średni

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu