Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Zupa z bakłażana z cukiniowym parpadelle i orzechami
Zupa z bakłażana z cukiniowym parpadelle i orzechami
Zupa z bakłażana z cukiniowym parpadelle i orzechami
Zupa z bakłażana z cukiniowym parpadelle i orzechami
Zupa z bakłażana z cukiniowym parpadelle i orzechami
Zupa z bakłażana z cukiniowym parpadelle i orzechami
Dodaj do CookBook

Zupa z bakłażana z cukiniowym parpadelle i orzechami

(0)
1 godz
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Zakochane w zupach
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

6 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1 
Duży bakłażan
1 
Cukinia
4 
Ziemniaki
2 
Marchewka
1 
Papryka czerwona
2  opakowań
WINIARY Zupa Jarzynowa
50  g
Orzechy włoskie
5  łyżek
Olej
1  łyżeczka
Kurkuma
1  łyżeczka
Słodka papryka
1  szczypta
Sól
1  szczypta
Pieprz
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
13.7 g
Wartość energetyczna
267.7 kcal
Tłuszcze
18.6 g
Białko
5.3 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Dziś w garnku wylądowało sporo różnych warzyw – zrobiło się kolorowo! Zupę z poniższego przepisu przygotujecie stosunkowo szybko z dodatkiem Zupy Jarzynowej WINIARY. Dzięki niej zaoszczędzicie minimum godzinę, którą trzeba by było poświęcić na gotowanie bulionu. Cukiniowe parpadelle stanowiło będzie zdrową alternatywę dla zwykłego makaronu.

Z podanych składników przygotujesz ok. 6 porcji zupy.

Przygotowanie

60 min
  • Krok 1

    4 min
    Bakłażana umyć, pokroić w kostkę, zasypać odrobiną soli, przykryć talerzem i odstawić, aby warzywo puściło nieco wody.
  • Krok 2

    3 min
    Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę.
  • Krok 3

    3 min
    Marchewkę obrać, pokroić w plasterki.
  • Krok 4

    3 min
    Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w drobną kosteczkę.
  • Krok 5

    10 min
    Na dnie dużego garnka rozgrzać kilka łyżek oliwy. Dodać pokrojone warzywa: ziemniaki, marchewkę i paprykę oraz kurkumę i słodką paprykę. Całość krótko podsmażyć.
  • Krok 6

    5 min
    Do osobnego naczynia wlać ok. 1,5 litra wody, rozmieszać w niej 2 opakowania Zupy Jarzynowej WINIARY. Po rozmieszaniu, dolać do podsmażonych warzyw.
  • Krok 7

    20 min
    Zupę gotować na małym ogniu, po ok. 10 minutach odsączyć bakłażana i dorzucić do garnka.
  • Krok 8

    4 min
    Za pomocą obieraczki przygotować długie cukiniowe parpadelle.
  • Krok 9

    3 min
    Orzechy posiekać na mniejsze kawałki.
  • Krok 10

    3 min
    Kiedy warzywa zmiękną, dodać cukiniowe parpadelle oraz orzechy.
  • Krok 11

    2 min
    Na zakończenie zupę doprawić obficie solą i pieprzem.
Zupa z bakłażana z cukiniowym parpadelle i orzechami

Krok 1 z 11

Bakłażana umyć, pokroić w kostkę, zasypać odrobiną soli, przykryć talerzem i odstawić, aby warzywo puściło nieco wody.

Zupa z bakłażana z cukiniowym parpadelle i orzechami

Krok 2 z 11

Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę.

Zupa z bakłażana z cukiniowym parpadelle i orzechami

Krok 3 z 11

Marchewkę obrać, pokroić w plasterki.

Zupa z bakłażana z cukiniowym parpadelle i orzechami

Krok 4 z 11

Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w drobną kosteczkę.

Zupa z bakłażana z cukiniowym parpadelle i orzechami

Krok 5 z 11

Na dnie dużego garnka rozgrzać kilka łyżek oliwy. Dodać pokrojone warzywa: ziemniaki, marchewkę i paprykę oraz kurkumę i słodką paprykę. Całość krótko podsmażyć.

Zupa z bakłażana z cukiniowym parpadelle i orzechami

Krok 6 z 11

Do osobnego naczynia wlać ok. 1,5 litra wody, rozmieszać w niej 2 opakowania Zupy Jarzynowej WINIARY. Po rozmieszaniu, dolać do podsmażonych warzyw.

Zupa z bakłażana z cukiniowym parpadelle i orzechami

Krok 7 z 11

Zupę gotować na małym ogniu, po ok. 10 minutach odsączyć bakłażana i dorzucić do garnka.

Zupa z bakłażana z cukiniowym parpadelle i orzechami

Krok 8 z 11

Za pomocą obieraczki przygotować długie cukiniowe parpadelle.

Zupa z bakłażana z cukiniowym parpadelle i orzechami

Krok 9 z 11

Orzechy posiekać na mniejsze kawałki.

Zupa z bakłażana z cukiniowym parpadelle i orzechami

Krok 10 z 11

Kiedy warzywa zmiękną, dodać cukiniowe parpadelle oraz orzechy.

Zupa z bakłażana z cukiniowym parpadelle i orzechami

Krok 11 z 11

Na zakończenie zupę doprawić obficie solą i pieprzem.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez soi
  • Poniżej 300 kcal
  • Porcja Warzywa/Owoce
  • Wegańskie
  • Źródło błonnika
  • Zupa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Zupa szczawiowa ze świeżego szczawiu i z jajkami

    Zupa szczawiowa ze świeżego szczawiu i z jajkami

    20 min Łatwy
  • Zupa ogórkowa z serowymi grzankami

    Zupa ogórkowa z serowymi grzankami

    1 godz 24 min Łatwy
  • Zupa szczawiowa z jajkiem i kaszą jaglaną

    Zupa szczawiowa z jajkiem i kaszą jaglaną

    23 min Łatwy
  • Zupa z jarmużu

    Zupa z jarmużu

    45 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu