Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zupa warzywna z mięsem

(2)
1 godz 40 min
Łatwy
Winiary winiary.pl
Od ponad 80 lat ułatwiamy przygotowywanie smakowitych dań w Twojej kuchni. Jesteśmy zawsze pod ręką! Nasze produkty pomagają w przygotowaniu zarówno polskich, tradycyjnych dań, jak i zaskakujących, nowoczesnych potraw inspirowanych kuchniami świata. Z nami gotujesz pysznie, sprytnie i mądrze: bez marnowania składników czy produktów. Zaproś nas do swojego rodzinnego stołu!
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

300  g
Łopatka wieprzowa
2 
Ziemniaki
1 
Marchewka
100  g
Seler
100  g
Kapusta biała
1 
Por
3  łyżek
Olej
2  łyżek
Natka pietruszki

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
9.69 g
Węglowodany
57.65 g
Tłuszcze
17.34 g
Wartość energetyczna
454.97 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

100 min
Krok 1
45 min
Kostkę rosołową rozpuść w 1 l wody, dodaj mięso pokrojone w kostkę. Gotuj na wolnym ogniu około 40 minut.
Krok 2
15 min
Ziemniaki, marchew i selera obierz. Warzywa (także kapustę) pokrój w grubą kostkę.
Krok 3
30 min
Pora umyj, pokrój w krążki, zeszklij na oleju i również dodaj do zupy. Gotuj do miękkości warzyw.
Krok 4
7 min
Krupnik rozprowadź w 500 ml wody i wlej do zupy. Gotuj 7 minut.
Krok 5
3 min
Przed podaniem dodaj natkę pietruszki.
Zupa warzywna z mięsem

Krok 1 z 5

Kostkę rosołową rozpuść w 1 l wody, dodaj mięso pokrojone w kostkę. Gotuj na wolnym ogniu około 40 minut.

Zupa warzywna z mięsem

Krok 2 z 5

Ziemniaki, marchew i selera obierz. Warzywa (także kapustę) pokrój w grubą kostkę.

Zupa warzywna z mięsem

Krok 3 z 5

Pora umyj, pokrój w krążki, zeszklij na oleju i również dodaj do zupy. Gotuj do miękkości warzyw.

Zupa warzywna z mięsem

Krok 4 z 5

Krupnik rozprowadź w 500 ml wody i wlej do zupy. Gotuj 7 minut.

Zupa warzywna z mięsem

Krok 5 z 5

Przed podaniem dodaj natkę pietruszki.

Smakowita i sycąca zupa warzywna z mięsem doskonale smakuje ugotowana na wywarze z Rosołu drobiowego WINIARY z dodatkiem łopatki oraz warzyw (marchewka, seler, biała kapusta i ziemniaki). Do smaku dodamy jeszcze podsmażonego pora, a następnie to, co najważniejsze: Krupnik polski Nasza Specjalność WINIARY. Posypujemy natką i podajemy na rozgrzewający obiad w chłodny dzień.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Ogólna ocena

3.0 z 5
3
Wszystkich ocen: 2
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
22
00
00
22
00
00
Average: 3 (1 vote)

Anonim (niezweryfikowany) pon., 10/26/2020 - 18:37 CET
Czy ta opinia jest przydatna?
Average: 3 (1 vote)

Anonim (niezweryfikowany) pon., 10/26/2020 - 18:37 CET
Czy ta opinia jest przydatna?

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha