Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zupa warzywna z mięsem

2
100 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

300 g
Łopatka wieprzowa
2 
Ziemniaki
1 
Marchewka
100 g
Seler
100 g
Kapusta biała
1 
Por
3 łyżek
Olej
2 łyżek
Natka pietruszki

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
462.47 kcal
Węglowodany
58.09 g
Białko
9.91 g
Tłuszcze
17.93 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

100 min
Krok 1
45 min
Kostkę rosołową rozpuść w 1 l wody, dodaj mięso pokrojone w kostkę. Gotuj na wolnym ogniu około 40 minut.
Krok 2
15 min
Ziemniaki, marchew i selera obierz. Warzywa (także kapustę) pokrój w grubą kostkę.
Krok 3
30 min
Pora umyj, pokrój w krążki, zeszklij na oleju i również dodaj do zupy. Gotuj do miękkości warzyw.
Krok 4
7 min
Krupnik rozprowadź w 500 ml wody i wlej do zupy. Gotuj 7 minut.
Krok 5
3 min
Przed podaniem dodaj natkę pietruszki.
Zupa warzywna z mięsem

Krok 1 z 5

Kostkę rosołową rozpuść w 1 l wody, dodaj mięso pokrojone w kostkę. Gotuj na wolnym ogniu około 40 minut.

Zupa warzywna z mięsem

Krok 2 z 5

Ziemniaki, marchew i selera obierz. Warzywa (także kapustę) pokrój w grubą kostkę.

Zupa warzywna z mięsem

Krok 3 z 5

Pora umyj, pokrój w krążki, zeszklij na oleju i również dodaj do zupy. Gotuj do miękkości warzyw.

Zupa warzywna z mięsem

Krok 4 z 5

Krupnik rozprowadź w 500 ml wody i wlej do zupy. Gotuj 7 minut.

Zupa warzywna z mięsem

Krok 5 z 5

Przed podaniem dodaj natkę pietruszki.

Smakowita i sycąca zupa warzywna z mięsem doskonale smakuje ugotowana na wywarze z Rosołu drobiowego WINIARY z dodatkiem łopatki oraz warzyw (marchewka, seler, biała kapusta i ziemniaki). Do smaku dodamy jeszcze podsmażonego pora, a następnie to, co najważniejsze: Krupnik polski Nasza Specjalność WINIARY. Posypujemy natką i podajemy na rozgrzewający obiad w chłodny dzień.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika