Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Smakowita i sycąca zupa warzywna z mięsem doskonale smakuje ugotowana na wywarze z Rosołu drobiowego WINIARY z dodatkiem łopatki oraz warzyw (marchewka, seler, biała kapusta i ziemniaki). Do smaku dodamy jeszcze podsmażonego pora, a następnie to, co najważniejsze: Krupnik polski Nasza Specjalność WINIARY. Posypujemy natką i podajemy na rozgrzewający obiad w chłodny dzień.
Kostkę rosołową rozpuść w 1 l wody, dodaj mięso pokrojone w kostkę. Gotuj na wolnym ogniu około 40 minut.
Krok 2
15 min
Ziemniaki, marchew i selera obierz. Warzywa (także kapustę) pokrój w grubą kostkę.
Krok 3
30 min
Pora umyj, pokrój w krążki, zeszklij na oleju i również dodaj do zupy. Gotuj do miękkości warzyw.
Krok 4
7 min
Krupnik rozprowadź w 500 ml wody i wlej do zupy. Gotuj 7 minut.
Krok 5
3 min
Przed podaniem dodaj natkę pietruszki.
Krok 1
z
5
Kostkę rosołową rozpuść w 1 l wody, dodaj mięso pokrojone w kostkę. Gotuj na wolnym ogniu około 40 minut.
Krok 2
z
5
Ziemniaki, marchew i selera obierz. Warzywa (także kapustę) pokrój w grubą kostkę.
Krok 3
z
5
Pora umyj, pokrój w krążki, zeszklij na oleju i również dodaj do zupy. Gotuj do miękkości warzyw.
Krok 4
z
5
Krupnik rozprowadź w 500 ml wody i wlej do zupy. Gotuj 7 minut.
Krok 5
z
5
Przed podaniem dodaj natkę pietruszki.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0