Zupa warzywna z mięsem
1 godz 40 min
Łatwy
1
opakowanie
1
kostka
300
g
Łopatka wieprzowa
2
Ziemniaki
1
Marchewka
100
g
Seler
100
g
Kapusta biała
1
Por
3
łyżek
Olej
2
łyżek
Natka pietruszki
.
Wartości odżywcze
Białko
9.69 g
Węglowodany
57.65 g
Tłuszcze
17.34 g
Wartość energetyczna
454.97 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
100 min
Krok 1
45 min
Kostkę rosołową rozpuść w 1 l wody, dodaj mięso pokrojone w kostkę. Gotuj na wolnym ogniu około 40 minut.
Krok 2
15 min
Ziemniaki, marchew i selera obierz. Warzywa (także kapustę) pokrój w grubą kostkę.
Krok 3
30 min
Pora umyj, pokrój w krążki, zeszklij na oleju i również dodaj do zupy. Gotuj do miękkości warzyw.
Krok 4
7 min
Krupnik rozprowadź w 500 ml wody i wlej do zupy. Gotuj 7 minut.
Krok 5
3 min
Przed podaniem dodaj natkę pietruszki.
Smakowita i sycąca zupa warzywna z mięsem doskonale smakuje ugotowana na wywarze z Rosołu drobiowego WINIARY z dodatkiem łopatki oraz warzyw (marchewka, seler, biała kapusta i ziemniaki). Do smaku dodamy jeszcze podsmażonego pora, a następnie to, co najważniejsze: Krupnik polski Nasza Specjalność WINIARY. Posypujemy natką i podajemy na rozgrzewający obiad w chłodny dzień.
Komentarze 0