Ten przepis możesz dodać do Planera posiłków dostępnego na naszej stronie.
Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Składniki
4
porcje
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Smakowita i sycąca zupa warzywna z mięsem doskonale smakuje ugotowana na wywarze z Rosołu drobiowego WINIARY z dodatkiem łopatki oraz warzyw (marchewka, seler, biała kapusta i ziemniaki). Do smaku dodamy jeszcze podsmażonego pora, a następnie to, co najważniejsze: Krupnik polski Nasza Specjalność WINIARY. Posypujemy natką i podajemy na rozgrzewający obiad w chłodny dzień.
Przygotowanie
100 min
Krok 1
45 min
Kostkę rosołową rozpuść w 1 l wody, dodaj mięso pokrojone w kostkę. Gotuj na wolnym ogniu około 40 minut.
Krok 2
15 min
Ziemniaki, marchew i selera obierz. Warzywa (także kapustę) pokrój w grubą kostkę.
Krok 3
30 min
Pora umyj, pokrój w krążki, zeszklij na oleju i również dodaj do zupy. Gotuj do miękkości warzyw.
Krok 4
7 min
Krupnik rozprowadź w 500 ml wody i wlej do zupy. Gotuj 7 minut.
Krok 5
3 min
Przed podaniem dodaj natkę pietruszki.
Krok 1
z
5
Kostkę rosołową rozpuść w 1 l wody, dodaj mięso pokrojone w kostkę. Gotuj na wolnym ogniu około 40 minut.
Krok 2
z
5
Ziemniaki, marchew i selera obierz. Warzywa (także kapustę) pokrój w grubą kostkę.
Krok 3
z
5
Pora umyj, pokrój w krążki, zeszklij na oleju i również dodaj do zupy. Gotuj do miękkości warzyw.
Krok 4
z
5
Krupnik rozprowadź w 500 ml wody i wlej do zupy. Gotuj 7 minut.
Krok 5
z
5
Przed podaniem dodaj natkę pietruszki.
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0