Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zupa truskawkowa z makaronem i melonem

0
23min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest Agata

Składniki

-
2 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

500  g
Truskawki
0.5 
Melon
0.25  szklanka
Jogurt grecki
1  szczypta
Cukier lub ksylitol do smaku
1  szczypta
Cynamon
1  szczypta
Imbir
trochę
Listki mięty do dekoracji
150  g
Makaron Świderki

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
15.23 g
Węglowodany
95.22 g
Tłuszcze
3.63 g
Wartość energetyczna
458.79 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

23 min
Krok 1
12 min
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu, przelewamy zimną wodą.
Krok 2
8 min
Do odszypułkowanych truskawek dodajemy kawałki melona, miksujemy z dodatkiem cukru i szczypty cynamonu. Dodajemy jogurt grecki i ponownie miksujemy.
Krok 3
3 min
Zupę dekorujemy plasterkami truskawek i melona, dekorujemy świeżyli listkami mięty.
Zupa truskawkowa z makaronem i melonem

Krok 1 z 3

Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu, przelewamy zimną wodą.

Zupa truskawkowa z makaronem i melonem

Krok 2 z 3

Do odszypułkowanych truskawek dodajemy kawałki melona, miksujemy z dodatkiem cukru i szczypty cynamonu. Dodajemy jogurt grecki i ponownie miksujemy.

Zupa truskawkowa z makaronem i melonem

Krok 3 z 3

Zupę dekorujemy plasterkami truskawek i melona, dekorujemy świeżyli listkami mięty.

Zupy owocowe nie muszą być nudne! Zupa truskawkowa z makaronem i melonem, udekorowana orzeźwiającą miętą i podawana na zimno powinna się spodobać także tym, którzy z zupami owocowymi wiążą niemile wspomnienia z dzieciństwa.

Zupa truskawkowa z makaronem i melonem to właściwie pyszny, orzeźwiający deser. I co ważne – błyskawiczny. Wystarczy zmiksować składniki na gładki krem, doprawić i tak przygotowany chłodnik podać z ugotowanym i przestudzonym makaronem.

Z podanej ilości składników uzyskacie 2 porcje zupy. Smacznego :)
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika