Zupa truskawkowa z makaronem i melonem
23min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
15.23 g
Węglowodany
95.22 g
Tłuszcze
3.63 g
Wartość energetyczna
458.79 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
23 min
Krok 1
12 min
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu, przelewamy zimną wodą.
Krok 2
8 min
Do odszypułkowanych truskawek dodajemy kawałki melona, miksujemy z dodatkiem cukru i szczypty cynamonu. Dodajemy jogurt grecki i ponownie miksujemy.
Krok 3
3 min
Zupę dekorujemy plasterkami truskawek i melona, dekorujemy świeżyli listkami mięty.
Zupy owocowe nie muszą być nudne! Zupa truskawkowa z makaronem i melonem, udekorowana orzeźwiającą miętą i podawana na zimno powinna się spodobać także tym, którzy z zupami owocowymi wiążą niemile wspomnienia z dzieciństwa.
Zupa truskawkowa z makaronem i melonem to właściwie pyszny, orzeźwiający deser. I co ważne – błyskawiczny. Wystarczy zmiksować składniki na gładki krem, doprawić i tak przygotowany chłodnik podać z ugotowanym i przestudzonym makaronem.
Z podanej ilości składników uzyskacie 2 porcje zupy. Smacznego :)
Zupa truskawkowa z makaronem i melonem to właściwie pyszny, orzeźwiający deser. I co ważne – błyskawiczny. Wystarczy zmiksować składniki na gładki krem, doprawić i tak przygotowany chłodnik podać z ugotowanym i przestudzonym makaronem.
Z podanej ilości składników uzyskacie 2 porcje zupy. Smacznego :)
Komentarze 0