Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zupa szpinakowa krem

0
20min
Średni
Recipe Chef
Autorem przepisu jest Ania
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 
Cebula Biała
3  ząbków
350  g
Szpinak
2  łyżek
Masło
100  ml
Śmietana kremówka 30%
0.5  łyżeczka
Gałka muszkatołowa
trochę
Sól, pieprz do smaku

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
3.63 g
Węglowodany
7.73 g
Tłuszcze
13.35 g
Wartość energetyczna
156.45 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

20 min
Krok 1
3 min
Cebulę i czosnek obierz, drobno posiekaj.
Krok 2
2 min
Na dnie garnka rozgrzej masło, zeszklij na nim cebulę i czosnek.
Krok 3
4 min
Dodaj szpinak i duś przez kilka minut - aż zmniejszy objętość i zmięknie.
Krok 4
1 min
W międzyczasie, w oddzielnym naczyniu, w 800 ml zimnej wody rozmieszaj opakowanie Zupy z zielonymi Warzywami Winiary.
Krok 5
5 min
Dolej do uduszonych warzyw, gotuj na wolnym ogniu przez kolejne kilka minut.
Krok 6
4 min
Zupę dopraw gałką, solą i pieprzem, zmiksuj na gładki krem, w trakcie miksowania dolewaj cienką stróżką śmietanę kremówkę.
Krok 7
1 min
Gotową zupę podawaj z kleksem śmietany i świeżo zmielonym pieprzem.
Zupa szpinakowa krem

Krok 1 z 7

Cebulę i czosnek obierz, drobno posiekaj.

Zupa szpinakowa krem

Krok 2 z 7

Na dnie garnka rozgrzej masło, zeszklij na nim cebulę i czosnek.

Zupa szpinakowa krem

Krok 3 z 7

Dodaj szpinak i duś przez kilka minut - aż zmniejszy objętość i zmięknie.

Zupa szpinakowa krem

Krok 4 z 7

W międzyczasie, w oddzielnym naczyniu, w 800 ml zimnej wody rozmieszaj opakowanie Zupy z zielonymi Warzywami Winiary.

Zupa szpinakowa krem

Krok 5 z 7

Dolej do uduszonych warzyw, gotuj na wolnym ogniu przez kolejne kilka minut.

Zupa szpinakowa krem

Krok 6 z 7

Zupę dopraw gałką, solą i pieprzem, zmiksuj na gładki krem, w trakcie miksowania dolewaj cienką stróżką śmietanę kremówkę.

Zupa szpinakowa krem

Krok 7 z 7

Gotową zupę podawaj z kleksem śmietany i świeżo zmielonym pieprzem.

Zupa szpinakowa krem to opcja dla wszystkich, którzy lubią jeść zdrowo i lekkostrawnie. Doskonale sprawdzi się latem, kiedy na straganach bez trudno znaleźć można młody, chrupiący szpinak. Pamiętajcie tylko o tym, żeby go dobrze wypłukać, aby przypadkiem piasek czy ziemia nie chrzęściły między zębami ;). O resztę warzyw zatroszczą się Winiary. Sprawdźcie doskonały skład Zupy z zielonymi warzywami.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika