Zupy często goszczą na Twoim stole, ale czasami brakuje Ci na nie pomysłu? Mamy na to sposób! Zobacz pomysły na klasyczne zupy, chłodniki czy zupy-kremy z nutą egzotyki, które zaskoczą Twoich bliskich.
Wejdź razem z nami do świata smacznych, kolorowych i aromatycznych zup na każdy dzień!
Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!
Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów Zachowaj sprawdzone przepisy Oszczędzaj czas
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Zupa szpinakowa krem to opcja dla wszystkich, którzy lubią jeść zdrowo i lekkostrawnie. Doskonale sprawdzi się latem, kiedy na straganach bez trudno znaleźć można młody, chrupiący szpinak. Pamiętajcie tylko o tym, żeby go dobrze wypłukać, aby przypadkiem piasek czy ziemia nie chrzęściły między zębami ;). O resztę warzyw zatroszczą się Winiary. Sprawdźcie doskonały skład Zupy z zielonymi warzywami.
Na dnie garnka rozgrzej masło, zeszklij na nim cebulę i czosnek.
Krok 3
4 min
Dodaj szpinak i duś przez kilka minut - aż zmniejszy objętość i zmięknie.
Krok 4
1 min
W międzyczasie, w oddzielnym naczyniu, w 800 ml zimnej wody rozmieszaj opakowanie Zupy jarzynowej Nasza Specjalość Winiary.
Krok 5
5 min
Dolej do uduszonych warzyw, gotuj na wolnym ogniu przez kolejne kilka minut.
Krok 6
4 min
Zupę dopraw gałką, solą i pieprzem, zmiksuj na gładki krem, w trakcie miksowania dolewaj cienką stróżką śmietanę kremówkę.
Krok 7
1 min
Gotową zupę podawaj z kleksem śmietany i świeżo zmielonym pieprzem.
Krok 1
z
7
Cebulę i czosnek obierz, drobno posiekaj.
Krok 2
z
7
Na dnie garnka rozgrzej masło, zeszklij na nim cebulę i czosnek.
Krok 3
z
7
Dodaj szpinak i duś przez kilka minut - aż zmniejszy objętość i zmięknie.
Krok 4
z
7
W międzyczasie, w oddzielnym naczyniu, w 800 ml zimnej wody rozmieszaj opakowanie Zupy jarzynowej Nasza Specjalość Winiary.
Krok 5
z
7
Dolej do uduszonych warzyw, gotuj na wolnym ogniu przez kolejne kilka minut.
Krok 6
z
7
Zupę dopraw gałką, solą i pieprzem, zmiksuj na gładki krem, w trakcie miksowania dolewaj cienką stróżką śmietanę kremówkę.
Krok 7
z
7
Gotową zupę podawaj z kleksem śmietany i świeżo zmielonym pieprzem.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0