
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł







Zupa serowa z makaronem

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
5 minKrok 2
5 minKrok 3
5 minKrok 4
15 minKrok 5
2 minKrok 6
2 minKrok 7
9 minKrok 8
2 min
Krok 1 z 8
Pora, szalotkę i pietruszki dokładnie umyć i obrać.

Krok 2 z 8
Pora pokroić w półksiężyce, szalotkę drobno posiekać, pietruszkę pokroić w cienkie plasterki.

Krok 3 z 8
Na dnie dużego garnka rozgrzać masło, wrzucić na nie przygotowane warzywa, dodać szczyptę soli, krótko podsmażyć.

Krok 4 z 8
Warzywa podlać wodą - tak, aby przykryła ich poziom, gotować na wolnym ogniu.

Krok 5 z 8
Kiedy warzywa zmiękną, dodać sery, wymieszać - do roztopienia.

Krok 6 z 8
Zupę zmiksować na gładki krem. W ostatniej fazie miksowania dolać śmietankę. Całość doprawić do smaku solą i pieprzem.

Krok 7 z 8
Makaron ugotować, zieloną cebulkę posiekać.

Krok 8 z 8
Zupę podawać z ulubionym makaronem i zieloną cebulką.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0