Zupy często goszczą na Twoim stole, ale czasami brakuje Ci na nie pomysłu? Mamy na to sposób! Zobacz pomysły na klasyczne zupy, chłodniki czy zupy-kremy z nutą egzotyki, które zaskoczą Twoich bliskich.
Wejdź razem z nami do świata smacznych, kolorowych i aromatycznych zup na każdy dzień!
Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!
Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów Zachowaj sprawdzone przepisy Oszczędzaj czas
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Zupa serowa z makaronem to danie w sam raz na większy głód. Sprawdzi się również jako propozycja solidnej kolacji. Niekoniecznie sięgną po nią osoby na diecie, ewentualnie po niewielką porcję. Gęsta, aromatyczna i ciągnąca się... Z podanych składników przygotujesz ok. 4 porcje zupy.
Przygotowanie
45 min
Krok 1
5 min
Pora, szalotkę i pietruszki dokładnie umyć i obrać.
Krok 2
5 min
Pora pokroić w półksiężyce, szalotkę drobno posiekać, pietruszkę pokroić w cienkie plasterki.
Krok 3
5 min
Na dnie dużego garnka rozgrzać masło, wrzucić na nie przygotowane warzywa, dodać szczyptę soli, krótko podsmażyć.
Krok 4
15 min
Warzywa podlać wodą - tak, aby przykryła ich poziom, gotować na wolnym ogniu.
Krok 5
2 min
Kiedy warzywa zmiękną, dodać sery, wymieszać - do roztopienia.
Krok 6
2 min
Zupę zmiksować na gładki krem. W ostatniej fazie miksowania dolać śmietankę. Całość doprawić do smaku solą i pieprzem.
Krok 7
9 min
Makaron ugotować, zieloną cebulkę posiekać.
Krok 8
2 min
Zupę podawać z ulubionym makaronem i zieloną cebulką.
Krok 1
z
8
Pora, szalotkę i pietruszki dokładnie umyć i obrać.
Krok 2
z
8
Pora pokroić w półksiężyce, szalotkę drobno posiekać, pietruszkę pokroić w cienkie plasterki.
Krok 3
z
8
Na dnie dużego garnka rozgrzać masło, wrzucić na nie przygotowane warzywa, dodać szczyptę soli, krótko podsmażyć.
Krok 4
z
8
Warzywa podlać wodą - tak, aby przykryła ich poziom, gotować na wolnym ogniu.
Krok 5
z
8
Kiedy warzywa zmiękną, dodać sery, wymieszać - do roztopienia.
Krok 6
z
8
Zupę zmiksować na gładki krem. W ostatniej fazie miksowania dolać śmietankę. Całość doprawić do smaku solą i pieprzem.
Krok 7
z
8
Makaron ugotować, zieloną cebulkę posiekać.
Krok 8
z
8
Zupę podawać z ulubionym makaronem i zieloną cebulką.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0