Zupy często goszczą na Twoim stole, ale czasami brakuje Ci na nie pomysłu? Mamy na to sposób! Zobacz pomysły na klasyczne zupy, chłodniki czy zupy-kremy z nutą egzotyki, które zaskoczą Twoich bliskich.
Wejdź razem z nami do świata smacznych, kolorowych i aromatycznych zup na każdy dzień!
Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!
Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów Zachowaj sprawdzone przepisy Oszczędzaj czas
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Połączenie nietypowe i dla niektórych pewno odrobinę niecodzienne. Zupa pieczarkowa ze śliwkami to kombinacja smaków. Słodycz suszonej bądź wędzonej śliwki w zupie pozytywnie Cię zaskoczy.
Dzięki dodatkowi Zupy Pieczarkowej Winiary, potrawę przygotujesz niezwykle szybko. Daj sobie czasem trochę pomóc w kuchni
Przygotowanie
42 min
Krok 1
4 min
Cebule i czosnek obrać, drobno posiekać.
Krok 2
4 min
Pietruszki obrać, pokroić na cienkie plasterki.
Krok 3
3 min
Różyczki kalafiora podzielić na mniejsze.
Krok 4
6 min
Na dnie dużego garnka rozgrzać oliwę, zeszklić na niej cebulę z czosnkiem.
Krok 5
4 min
Dodać pietruszkę i różyczki kalafiora, chwilę podsmażyć.
Krok 6
12 min
Warzywa zlać 1,2 litra wody. Gotować aż zmiękną. Zmiksować na gładki krem.
Krok 7
3 min
W szklance zimnej wody dokładnie rozmieszać opakowania Zupy Pieczarkowej WINIARY. Dolać do zupy. Wymieszać.
Krok 8
4 min
Dodać gałkę muszkatołową, różowy pieprz i odrobinę soli – do smaku. Gotować jeszcze przez kilka minut, od czasu do czasu mieszając.
Krok 9
2 min
Zupę podawać z suszonymi śliwkami, listkami świeżej bazylii.
Krok 1
z
9
Cebule i czosnek obrać, drobno posiekać.
Krok 2
z
9
Pietruszki obrać, pokroić na cienkie plasterki.
Krok 3
z
9
Różyczki kalafiora podzielić na mniejsze.
Krok 4
z
9
Na dnie dużego garnka rozgrzać oliwę, zeszklić na niej cebulę z czosnkiem.
Krok 5
z
9
Dodać pietruszkę i różyczki kalafiora, chwilę podsmażyć.
Krok 6
z
9
Warzywa zlać 1,2 litra wody. Gotować aż zmiękną. Zmiksować na gładki krem.
Krok 7
z
9
W szklance zimnej wody dokładnie rozmieszać opakowania Zupy Pieczarkowej WINIARY. Dolać do zupy. Wymieszać.
Krok 8
z
9
Dodać gałkę muszkatołową, różowy pieprz i odrobinę soli – do smaku. Gotować jeszcze przez kilka minut, od czasu do czasu mieszając.
Krok 9
z
9
Zupę podawać z suszonymi śliwkami, listkami świeżej bazylii.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0