Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Cebule i czosnek obrać, drobno posiekać.
Pietruszki obrać, pokroić na cienkie plasterki.
Różyczki kalafiora podzielić na mniejsze.
Na dnie dużego garnka rozgrzać oliwę, zeszklić na niej cebulę z czosnkiem.
Dodać pietruszkę i różyczki kalafiora, chwilę podsmażyć.
Warzywa zlać 1,2 litra wody. Gotować aż zmiękną. Zmiksować na gładki krem.
W szklance zimnej wody dokładnie rozmieszać opakowania Zupy Pieczarkowej Jak u Mamy WINIARY. Dolać do zupy. Wymieszać.
Dodać gałkę muszkatołową, różowy pieprz i odrobinę soli – do smaku. Gotować jeszcze przez kilka minut, od czasu do czasu mieszając.
Zupę podawać z suszonymi śliwkami, listkami świeżej bazylii.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze 0