Zupy często goszczą na Twoim stole, ale czasami brakuje Ci na nie pomysłu? Mamy na to sposób! Zobacz pomysły na klasyczne zupy, chłodniki czy zupy-kremy z nutą egzotyki, które zaskoczą Twoich bliskich.
Wejdź razem z nami do świata smacznych, kolorowych i aromatycznych zup na każdy dzień!
Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!
Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów Zachowaj sprawdzone przepisy Oszczędzaj czas
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Zupa marchewkowa z imbirem to zastrzyk witamin. Nasyci i delikatnie rozgrzeje żołądek, wspomagając trawienie. Dzięki dodatkowi Zupy jarzynowej Nasza Specjalność Winiary lista zakupów znacząco się skróci, a my z pomocą jednej saszetki przemycimy w zupie 7 dodatkowych warzyw.
Paprykę umyć, wydrążyć gniazda nasienne, pokroić w kostkę.
Krok 3
2 min
Imbir obrać, zetrzeć na tarce lub drobno pokroić.
Krok 4
4 min
Na dnie garnka rozgrzać masło, dodać pokrojone marchewki, paprykę, imbir i kurkumę - wymieszać i krótko podsmażyć.
Krok 5
20 min
Podsmażone warzywa zalać wodą - tak, aby przykryła ona ich poziom. Gotować przez ok. 20 minut - aż warzywa zmiękną.
Krok 6
2 min
W osobnym naczyniu w 500 ml zimnej wody rozmieszać opakowanie Zupy jarzynowej Nasza Specjalność Winiary.
Krok 7
10 min
Kiedy warzywa zmiękną, dolać do nich rozmieszane opakowanie Zupy Winiary, dokładnie wymieszać i gotować do momentu zagotowania na wolnym ogniu, od czasu do czasu mieszając.
Krok 8
5 min
Zupę zmiksować na gładki krem, w trakcie miksowania dodać 80 ml śmietany kremówki, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Krok 9
1 min
Zupę z marchewki z imbirem podawać udekorowany kleksem śmietany.
Krok 1
z
9
Marchewki umyć, obrać, pokroić w plasterki.
Krok 2
z
9
Paprykę umyć, wydrążyć gniazda nasienne, pokroić w kostkę.
Krok 3
z
9
Imbir obrać, zetrzeć na tarce lub drobno pokroić.
Krok 4
z
9
Na dnie garnka rozgrzać masło, dodać pokrojone marchewki, paprykę, imbir i kurkumę - wymieszać i krótko podsmażyć.
Krok 5
z
9
Podsmażone warzywa zalać wodą - tak, aby przykryła ona ich poziom. Gotować przez ok. 20 minut - aż warzywa zmiękną.
Krok 6
z
9
W osobnym naczyniu w 500 ml zimnej wody rozmieszać opakowanie Zupy jarzynowej Nasza Specjalność Winiary.
Krok 7
z
9
Kiedy warzywa zmiękną, dolać do nich rozmieszane opakowanie Zupy Winiary, dokładnie wymieszać i gotować do momentu zagotowania na wolnym ogniu, od czasu do czasu mieszając.
Krok 8
z
9
Zupę zmiksować na gładki krem, w trakcie miksowania dodać 80 ml śmietany kremówki, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Krok 9
z
9
Zupę z marchewki z imbirem podawać udekorowany kleksem śmietany.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0