Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zupa marchewkowa z imbirem

0
50min
Średni
Recipe Chef
Autorem przepisu jest Ania
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

5 
Marchewki
1 
Papryka żółta
1 
3-cm kawałek imbiru
1  łyżeczka
Kurkuma
1  łyżka
Masło
100  ml
Śmietana kremówka 30%
trochę
Sól, pieprz do smaku

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
1.86 g
Węglowodany
12.83 g
Tłuszcze
10.38 g
Wartość energetyczna
147.05 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

50 min
Krok 1
3 min
Marchewki umyć, obrać, pokroić w plasterki.
Krok 2
3 min
Paprykę umyć, wydrążyć gniazda nasienne, pokroić w kostkę.
Krok 3
2 min
Imbir obrać, zetrzeć na tarce lub drobno pokroić.
Krok 4
4 min
Na dnie garnka rozgrzać masło, dodać pokrojone marchewki, paprykę, imbir i kurkumę - wymieszać i krótko podsmażyć.
Krok 5
20 min
Podsmażone warzywa zalać wodą - tak, aby przykryła ona ich poziom. Gotować przez ok. 20 minut - aż warzywa zmiękną.
Krok 6
2 min
W osobnym naczyniu w 500 ml zimnej wody rozmieszać opakowanie Zupy z pomarańczowych warzyw Winiary.
Krok 7
10 min
Kiedy warzywa zmiękną, dolać do nich rozmieszane opakowanie Zupy Winiary, dokładnie wymieszać i gotować do momentu zagotowania na wolnym ogniu, od czasu do czasu mieszając.
Krok 8
5 min
Zupę zmiksować na gładki krem, w trakcie miksowania dodać 80 ml śmietany kremówki, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Krok 9
1 min
Zupę z marchewki z imbirem podawać udekorowany kleksem śmietany.
Zupa marchewkowa z imbirem

Krok 1 z 9

Marchewki umyć, obrać, pokroić w plasterki.

Zupa marchewkowa z imbirem

Krok 2 z 9

Paprykę umyć, wydrążyć gniazda nasienne, pokroić w kostkę.

Zupa marchewkowa z imbirem

Krok 3 z 9

Imbir obrać, zetrzeć na tarce lub drobno pokroić.

Zupa marchewkowa z imbirem

Krok 4 z 9

Na dnie garnka rozgrzać masło, dodać pokrojone marchewki, paprykę, imbir i kurkumę - wymieszać i krótko podsmażyć.

Zupa marchewkowa z imbirem

Krok 5 z 9

Podsmażone warzywa zalać wodą - tak, aby przykryła ona ich poziom. Gotować przez ok. 20 minut - aż warzywa zmiękną.

Zupa marchewkowa z imbirem

Krok 6 z 9

W osobnym naczyniu w 500 ml zimnej wody rozmieszać opakowanie Zupy z pomarańczowych warzyw Winiary.

Zupa marchewkowa z imbirem

Krok 7 z 9

Kiedy warzywa zmiękną, dolać do nich rozmieszane opakowanie Zupy Winiary, dokładnie wymieszać i gotować do momentu zagotowania na wolnym ogniu, od czasu do czasu mieszając.

Zupa marchewkowa z imbirem

Krok 8 z 9

Zupę zmiksować na gładki krem, w trakcie miksowania dodać 80 ml śmietany kremówki, doprawić do smaku solą i pieprzem.

Zupa marchewkowa z imbirem

Krok 9 z 9

Zupę z marchewki z imbirem podawać udekorowany kleksem śmietany.

Zupa marchewkowa z imbirem to zastrzyk witamin. Nasyci i delikatnie rozgrzeje żołądek, wspomagając trawienie. Dzięki dodatkowi Zupy z pomarańczowych warzyw Winiary lista zakupów znacząco się skróci, a my z pomocą jednej saszetki przemycimy w zupie 7 dodatkowych warzyw.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika