Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Przepis na klasyczną ogórkową, chyba każdy z nas zna i stosuje. Dziś polecamy jednak kreatywne podejście do wykorzystania w kuchni ogórka – i to zielonego. Zupa krem z zielonego ogórka jest świetną alternatywą dla kwaśnych tradycyjnych zup. Zestawienie zielonego ogórka z koperkiem i serkiem topionym to pomysł na orzeźwiające danie, które równie dobrze smakuje na ciepło, jak i na zimno. Brzmi ciekawie, prawda?
Ogórki obierz ze skórki i przekrój wzdłuż. Usuń z nich pestki i pokrój w drobną kostkę.
Krok 2
5 min
Ziemniaki obierz i również pokrój w drobną kostkę.
Krok 3
0 min
Kostki bulionowe rozpuść w 1 l wrzącej wody. Do bulionu dodaj przygotowane warzywa, ugotuj i zmiksuj.
Krok 4
4 min
Mąkę ziemniaczaną wymieszaj ze śmietaną i zagęść zupę.
Krok 5
3 min
Dodaj rozdrobniony serek i doprowadź do rozpuszczenia. Przed podaniem dodaj posiekany koperek.
Krok 1
z
5
Ogórki obierz ze skórki i przekrój wzdłuż. Usuń z nich pestki i pokrój w drobną kostkę.
Krok 2
z
5
Ziemniaki obierz i również pokrój w drobną kostkę.
Krok 3
z
5
Kostki bulionowe rozpuść w 1 l wrzącej wody. Do bulionu dodaj przygotowane warzywa, ugotuj i zmiksuj.
Krok 4
z
5
Mąkę ziemniaczaną wymieszaj ze śmietaną i zagęść zupę.
Krok 5
z
5
Dodaj rozdrobniony serek i doprowadź do rozpuszczenia. Przed podaniem dodaj posiekany koperek.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0