Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na buraki
  • Promocja na łopatkę
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Zupa - krem z pieczonej papryki

Zupa - krem z pieczonej papryki

(0)
1 godz 10 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
2  kostek
Rosół drobiowy WINIARY
600  g
Papryka czerwona
1 
Cebula
1 
Marchewka
3  płaskich łyżek
Masło
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
2.01 g
Węglowodany
12.32 g
Tłuszcze
15.74 g
Wartość energetyczna
195.08 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Rozgrzewająca, smakowita zupa-krem z pieczonej papryki – idealna na chłodne, jesienne dni. Gotujemy ją na esencjonalnym Rosole drobiowym WINIARY, z dodatkiem podsmażanej na maśle marchewki i cebuli oraz pieczonej w piekarniku czerwonej papryki. Pamiętajmy o tym, by jedną paprykę zostawić do dekoracji. Po zmiksowaniu zupę podajemy w bulionówkach, ozdobioną paskami pieczonej papryki oraz listkami pietruszki lub bazylii.

Przygotowanie

70 min
  • Krok 1

    20 min
    Papryki umyj, oczyść i piecz w piekarniku przez około 20 minut.
  • Krok 2

    10 min
    Obierz ze skórki i drobno pokrój 3 sztuki. Jedną paprykę zostaw do dekoracji.
  • Krok 3

    5 min
    Cebulę i marchew oczyść i pokrój. Podsmaż na maśle.
  • Krok 4

    25 min
    Zagotuj 3 szklanki wody i rozpuść w niej kostki rosołowe. Dodaj cebulę, marchew i paprykę. Gotuj do miękkości warzyw.
  • Krok 5

    5 min
    Zmiksuj. Dopraw solą i pieprzem.
  • Krok 6

    3 min
    Upieczoną paprykę po ostudzeniu pokrój w paski.
  • Krok 7

    2 min
    Ułóż paski na każdej porcji zupy w talerzach.
Zupa - krem z pieczonej papryki

Krok 1 z 7

Papryki umyj, oczyść i piecz w piekarniku przez około 20 minut.

Zupa - krem z pieczonej papryki

Krok 2 z 7

Obierz ze skórki i drobno pokrój 3 sztuki. Jedną paprykę zostaw do dekoracji.

Zupa - krem z pieczonej papryki

Krok 3 z 7

Cebulę i marchew oczyść i pokrój. Podsmaż na maśle.

Zupa - krem z pieczonej papryki

Krok 4 z 7

Zagotuj 3 szklanki wody i rozpuść w niej kostki rosołowe. Dodaj cebulę, marchew i paprykę. Gotuj do miękkości warzyw.

Zupa - krem z pieczonej papryki

Krok 5 z 7

Zmiksuj. Dopraw solą i pieprzem.

Zupa - krem z pieczonej papryki

Krok 6 z 7

Upieczoną paprykę po ostudzeniu pokrój w paski.

Zupa - krem z pieczonej papryki

Krok 7 z 7

Ułóż paski na każdej porcji zupy w talerzach.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez soi
  • Kuchnia europejska
  • Obiad
  • Przystawka
  • Uroczystość
  • Warzywa
  • Zupa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Placki po cygańsku

    Placki po cygańsku

    1 godz 28 min Łatwy
  • Leczo z cukinią i bakłażanem

    Leczo z cukinią i bakłażanem

    1 godz 5 min Łatwy
  • Cygański garnek

    Cygański garnek

    58 min Łatwy
  • Leczo z cukinią

    Leczo z cukinią

    48 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu