Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zupa - krem z pieczonej papryki

0
70 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

600 g
Papryka czerwona
1 
Cebula
1 
Marchewka
3 płaskich łyżek
Masło
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
2.46 g
Węglowodany
13.21 g
Tłuszcze
16.93 g
Wartość energetyczna
210.08 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

70 min
Krok 1
20 min
Papryki umyj, oczyść i piecz w piekarniku przez około 20 minut.
Krok 2
10 min
Obierz ze skórki i drobno pokrój 3 sztuki. Jedną paprykę zostaw do dekoracji.
Krok 3
5 min
Cebulę i marchew oczyść i pokrój. Podsmaż na maśle.
Krok 4
25 min
Zagotuj 3 szklanki wody i rozpuść w niej kostki rosołowe. Dodaj cebulę, marchew i paprykę. Gotuj do miękkości warzyw.
Krok 5
5 min
Zmiksuj. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 6
3 min
Upieczoną paprykę po ostudzeniu pokrój w paski.
Krok 7
2 min
Ułóż paski na każdej porcji zupy w talerzach.
Zupa - krem z pieczonej papryki

Krok 1 z 7

Papryki umyj, oczyść i piecz w piekarniku przez około 20 minut.

Zupa - krem z pieczonej papryki

Krok 2 z 7

Obierz ze skórki i drobno pokrój 3 sztuki. Jedną paprykę zostaw do dekoracji.

Zupa - krem z pieczonej papryki

Krok 3 z 7

Cebulę i marchew oczyść i pokrój. Podsmaż na maśle.

Zupa - krem z pieczonej papryki

Krok 4 z 7

Zagotuj 3 szklanki wody i rozpuść w niej kostki rosołowe. Dodaj cebulę, marchew i paprykę. Gotuj do miękkości warzyw.

Zupa - krem z pieczonej papryki

Krok 5 z 7

Zmiksuj. Dopraw solą i pieprzem.

Zupa - krem z pieczonej papryki

Krok 6 z 7

Upieczoną paprykę po ostudzeniu pokrój w paski.

Zupa - krem z pieczonej papryki

Krok 7 z 7

Ułóż paski na każdej porcji zupy w talerzach.

Rozgrzewająca, smakowita zupa-krem z pieczonej papryki – idealna na chłodne, jesienne dni. Gotujemy ją na esencjonalnym Rosole drobiowym WINIARY, z dodatkiem podsmażanej na maśle marchewki i cebuli oraz pieczonej w piekarniku czerwonej papryki. Pamiętajmy o tym, by jedną paprykę zostawić do dekoracji. Po zmiksowaniu zupę podajemy w bulionówkach, ozdobioną paskami pieczonej papryki oraz listkami pietruszki lub bazylii.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika