Zupa - krem z pieczonej papryki
1 godz 10 min
Łatwy
2
kostek
600
g
Papryka czerwona
1
Cebula
1
Marchewka
3
płaskich łyżek
Masło
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
.
Wartości odżywcze
Białko
2.01 g
Węglowodany
12.32 g
Tłuszcze
15.74 g
Wartość energetyczna
195.08 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
70 min
Krok 1
20 min
Papryki umyj, oczyść i piecz w piekarniku przez około 20 minut.
Krok 2
10 min
Obierz ze skórki i drobno pokrój 3 sztuki. Jedną paprykę zostaw do dekoracji.
Krok 3
5 min
Cebulę i marchew oczyść i pokrój. Podsmaż na maśle.
Krok 4
25 min
Zagotuj 3 szklanki wody i rozpuść w niej kostki rosołowe. Dodaj cebulę, marchew i paprykę. Gotuj do miękkości warzyw.
Krok 5
5 min
Zmiksuj. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 6
3 min
Upieczoną paprykę po ostudzeniu pokrój w paski.
Krok 7
2 min
Ułóż paski na każdej porcji zupy w talerzach.
Rozgrzewająca, smakowita zupa-krem z pieczonej papryki – idealna na chłodne, jesienne dni. Gotujemy ją na esencjonalnym Rosole drobiowym WINIARY, z dodatkiem podsmażanej na maśle marchewki i cebuli oraz pieczonej w piekarniku czerwonej papryki. Pamiętajmy o tym, by jedną paprykę zostawić do dekoracji. Po zmiksowaniu zupę podajemy w bulionówkach, ozdobioną paskami pieczonej papryki oraz listkami pietruszki lub bazylii.
Komentarze 0