
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł





Zupa krem z pieczarek

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
3 minKrok 2
7 minKrok 3
20 minKrok 4
5 minKrok 5
5 minKrok 6
25 minKrok 7
2 minKrok 6
1 minKrok 9
10 minKrok 10
2 min
Krok 1 z 10
Cebulę i czosnek obrać, posiekać.

Krok 2 z 10
Ziemniaki obrać, pokroić w drobną kostkę.

Krok 3 z 10
Pieczarki obrać, utrzeć na tarce.

Krok 4 z 10
Na dnie garnka rozgrzać masło. Zeszklić na nim cebulę i czosnek.

Krok 5 z 10
Dodać ziemniaki. Wymieszać. Krótko podsmażyć.

Krok 6 z 10
Całość zalać bulionem warzywnym. Gotować na wolnym ogniu - aż ziemniaki zmiękną. Wówczas dodać pieczarki. Całość gotować jeszcze przez 5-10 minut.

Krok 7 z 10
Dodać gałkę muszkatołową, sól i pieprz i zmiksować na gładki krem.

Krok 6 z 10
W trakcie miksowania dolać śmietanę.

Krok 9 z 10
Makaron ugotować.

Krok 10 z 10
Zupę podawać z kleksem śmietany, świeżym koprem i makaronem.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0