Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zupa krem z kabaczka

0
50min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest Ania
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 
Cebula
1 
Kalarepka
1 
Kabaczek
100  ml
Śmietana kremówka
150  g
Ser feta
1  łyżeczka
Masło klarowane
1  łyżeczka
Gałka muszkatołowa
3  łyżek
Pestki słonecznika
1  szczypta
Cynamon
1  łyżeczka
Różowy pieprz
trochę
Sól do smaku

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
9.97 g
Węglowodany
19.85 g
Tłuszcze
17.84 g
Wartość energetyczna
268.03 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

50 min
Krok 1
2 min
Cebulę obrać, drobno posiekać.
Krok 2
3 min
Kalarepę obrać, pokroić w kostkę.
Krok 3
2 min
Kabaczka dokładnie umyć, pokroić w kostkę.
Krok 4
5 min
Na dnie dużego garnka rozpuścić masło, zeszklić na nim cebulę.
Krok 5
5 min
Dodać kalarepę i kabaczka. Dosypać gałkę, cynamon, pieprz i sól, wymieszać i krótko podsmażyć.
Krok 6
20 min
Warzywa zalać wodą, gotować na wolnym ogniu - ok. 15 - 20 minut aż zmiękną.
Krok 7
5 min
W międzyczasie uprażyć słonecznik.
Krok 8
5 min
Zupę zmiksować na gładki krem, w trakcie miksowania dodać 100 g sera feta, dolać śmietankę.
Krok 9
3 min
Zupę krem z kabaczka podawać z odrobina sera feta i uprażonym słonecznikiem.
Zupa krem z kabaczka

Krok 1 z 9

Cebulę obrać, drobno posiekać.

Zupa krem z kabaczka

Krok 2 z 9

Kalarepę obrać, pokroić w kostkę.

Zupa krem z kabaczka

Krok 3 z 9

Kabaczka dokładnie umyć, pokroić w kostkę.

Zupa krem z kabaczka

Krok 4 z 9

Na dnie dużego garnka rozpuścić masło, zeszklić na nim cebulę.

Zupa krem z kabaczka

Krok 5 z 9

Dodać kalarepę i kabaczka. Dosypać gałkę, cynamon, pieprz i sól, wymieszać i krótko podsmażyć.

Zupa krem z kabaczka

Krok 6 z 9

Warzywa zalać wodą, gotować na wolnym ogniu - ok. 15 - 20 minut aż zmiękną.

Zupa krem z kabaczka

Krok 7 z 9

W międzyczasie uprażyć słonecznik.

Zupa krem z kabaczka

Krok 8 z 9

Zupę zmiksować na gładki krem, w trakcie miksowania dodać 100 g sera feta, dolać śmietankę.

Zupa krem z kabaczka

Krok 9 z 9

Zupę krem z kabaczka podawać z odrobina sera feta i uprażonym słonecznikiem.

Zupa w kolorze pistacjowym. Delikatna, kremowa, z dodatkami. Nasyci, niektórych pewno zaskoczy smakiem. Zupa krem z kabaczka poleca się szczególnie w sezonie letnim.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika