Zupa - krem z borowików
41min
Łatwy
2 kostek
500 g
Borowiki
100 g
Marchewka
50 g
Por
2 łyżek
Natka pietruszki
2 łyżek
Śmietana
1 trochę
Pieprz
.
Wartości odżywcze
Białko
7.73 g
Węglowodany
8.14 g
Tłuszcze
3.1 g
Wartość energetyczna
90.54 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
41 min
Krok 1
10 min
Grzyby, marchew oraz por oczyść i pokrój
Krok 2
25 min
Kostki rosołowe rozpuść w 1 litrze wrzącej wody. Następnie do rosołu dodaj grzyby i warzywa. Gotuj przez 20 minut.
Krok 3
5 min
Po ugotowaniu zmiksuj, a następnie dodaj śmietanę. Dopraw pieprzem.
Krok 4
1 min
Przed podaniem posyp natką pietruszki.
Zupa borowikowa to pomysł na aromatyczny krem ze świeżych borowików zabielany śmietaną. Do Rosołu drobiowo-warzywnego Domowa Kuchnia WINIARY dodajemy pokrojone grzyby, marchewkę i por, a następnie całość gotujemy i miksujemy na krem. Zupę-krem z borowików zabiel śmietaną, udekoruj natką pietruszki i podawaj z gorącymi grzankami. Pyszność!
Komentarze 0