Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zupa - krem z borowików

(0)
41min
Łatwy
Winiary winiary.pl
Od ponad 80 lat ułatwiamy przygotowywanie smakowitych dań w Twojej kuchni. Jesteśmy zawsze pod ręką! Nasze produkty pomagają w przygotowaniu zarówno polskich, tradycyjnych dań, jak i zaskakujących, nowoczesnych potraw inspirowanych kuchniami świata. Z nami gotujesz pysznie, sprytnie i mądrze: bez marnowania składników czy produktów. Zaproś nas do swojego rodzinnego stołu!
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

500  g
Borowiki
100  g
Marchewka
50  g
Por
2  łyżek
Natka pietruszki
2  łyżek
Śmietana
trochę
Pieprz

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
7.73 g
Węglowodany
8.14 g
Tłuszcze
3.1 g
Wartość energetyczna
90.54 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

41 min
Krok 1
10 min
Grzyby, marchew oraz por oczyść i pokrój
Krok 2
25 min
Kostki rosołowe rozpuść w 1 litrze wrzącej wody. Następnie do rosołu dodaj grzyby i warzywa. Gotuj przez 20 minut.
Krok 3
5 min
Po ugotowaniu zmiksuj, a następnie dodaj śmietanę. Dopraw pieprzem.
Krok 4
1 min
Przed podaniem posyp natką pietruszki.
Zupa - krem z borowików

Krok 1 z 4

Grzyby, marchew oraz por oczyść i pokrój

Zupa - krem z borowików

Krok 2 z 4

Kostki rosołowe rozpuść w 1 litrze wrzącej wody. Następnie do rosołu dodaj grzyby i warzywa. Gotuj przez 20 minut.

Zupa - krem z borowików

Krok 3 z 4

Po ugotowaniu zmiksuj, a następnie dodaj śmietanę. Dopraw pieprzem.

Zupa - krem z borowików

Krok 4 z 4

Przed podaniem posyp natką pietruszki.

Zupa borowikowa to pomysł na aromatyczny krem ze świeżych borowików zabielany śmietaną. Do Rosołu drobiowo-warzywnego Domowa Kuchnia WINIARY dodajemy pokrojone grzyby, marchewkę i por, a następnie całość gotujemy i miksujemy na krem. Zupę-krem z borowików zabiel śmietaną, udekoruj natką pietruszki i podawaj z gorącymi grzankami. Pyszność!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha