Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Opakowanie mrożonych warzyw, ziemniaki i esencjonalny Bulion warzywny WINIARY wystarczą, by w pół godziny przygotować pyszną domową zupę. Po ugotowaniu miksujemy i nasza zupa-krem warzywna jest właściwie gotowa. Jeszcze tylko nieco śmietany i natki lub świeżych ziół do smaku – i można podawać. Kto lubi, może wsypać do porcji zupy garstkę groszku ptysiowego, a w wersji bardziej pożywnej - podać ją z mięsnymi krokietami.
Przygotowanie
32 min
Krok 1
10 min
Warzywa oczyść i pokrój w kostkę, podduś na rozgrzanym oleju.
Krok 2
5 min
Bulion rozpuść w 0,75 litra wrzącej wody.
Krok 3
10 min
Połącz z warzywami, gotuj do miękkości.
Krok 4
5 min
Zmiksuj, dodaj śmietanę, dopraw solą i pieprzem.
Krok 5
2 min
Udekoruj natką pietruszki lub innymi ziołami.
Krok 1
z
5
Warzywa oczyść i pokrój w kostkę, podduś na rozgrzanym oleju.
Krok 2
z
5
Bulion rozpuść w 0,75 litra wrzącej wody.
Krok 3
z
5
Połącz z warzywami, gotuj do miękkości.
Krok 4
z
5
Składniki:
Śmietana 18%, Pieprz i sól
Zmiksuj, dodaj śmietanę, dopraw solą i pieprzem.
Krok 5
z
5
Udekoruj natką pietruszki lub innymi ziołami.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0