Zupa - krem warzywna
32min
Łatwy
2
kostek
500
g
Warzywa mrożone
2
Ziemniaki
2
łyżek
Olej
4
łyżek
Śmietana 18%
trochę
Pietruszka
trochę
Sól
trochę
Pieprz
.
Wartości odżywcze
Białko
3.79 g
Węglowodany
14.22 g
Tłuszcze
11.86 g
Wartość energetyczna
185.86 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
32 min
Krok 1
10 min
Warzywa oczyść i pokrój w kostkę, podduś na rozgrzanym oleju.
Krok 2
5 min
Bulion rozpuść w 0,75 litra wrzącej wody.
Krok 3
10 min
Połącz z warzywami, gotuj do miękkości.
Krok 4
5 min
Zmiksuj, dodaj śmietanę, dopraw solą i pieprzem.
Krok 5
2 min
Udekoruj natką pietruszki lub innymi ziołami.
Opakowanie mrożonych warzyw, ziemniaki i esencjonalny Bulion warzywny WINIARY wystarczą, by w pół godziny przygotować pyszną domową zupę. Po ugotowaniu miksujemy i nasza zupa-krem warzywna jest właściwie gotowa. Jeszcze tylko nieco śmietany i natki lub świeżych ziół do smaku – i można podawać. Kto lubi, może wsypać do porcji zupy garstkę groszku ptysiowego, a w wersji bardziej pożywnej - podać ją z mięsnymi krokietami.
Komentarze 0