Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zupa - krem warzywna

(0)
32min
Łatwy
Winiary winiary.pl
Od ponad 80 lat ułatwiamy przygotowywanie smakowitych dań w Twojej kuchni. Jesteśmy zawsze pod ręką! Nasze produkty pomagają w przygotowaniu zarówno polskich, tradycyjnych dań, jak i zaskakujących, nowoczesnych potraw inspirowanych kuchniami świata. Z nami gotujesz pysznie, sprytnie i mądrze: bez marnowania składników czy produktów. Zaproś nas do swojego rodzinnego stołu!
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

500  g
Warzywa mrożone
2 
Ziemniaki
2  łyżek
Olej
4  łyżek
Śmietana 18%
trochę
Pietruszka
trochę
Sól
trochę
Pieprz

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
3.79 g
Węglowodany
14.22 g
Tłuszcze
11.86 g
Wartość energetyczna
185.86 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

32 min
Krok 1
10 min
Warzywa oczyść i pokrój w kostkę, podduś na rozgrzanym oleju.
Krok 2
5 min
Bulion rozpuść w 0,75 litra wrzącej wody.
Krok 3
10 min
Połącz z warzywami, gotuj do miękkości.
Krok 4
5 min
Zmiksuj, dodaj śmietanę, dopraw solą i pieprzem.
Krok 5
2 min
Udekoruj natką pietruszki lub innymi ziołami.
Zupa - krem warzywna

Krok 1 z 5

Warzywa oczyść i pokrój w kostkę, podduś na rozgrzanym oleju.

Zupa - krem warzywna

Krok 2 z 5

Bulion rozpuść w 0,75 litra wrzącej wody.

Zupa - krem warzywna

Krok 3 z 5

Połącz z warzywami, gotuj do miękkości.

Zupa - krem warzywna

Krok 4 z 5

Składniki: Śmietana 18%, Pieprz, Sól

Zmiksuj, dodaj śmietanę, dopraw solą i pieprzem.

Zupa - krem warzywna

Krok 5 z 5

Udekoruj natką pietruszki lub innymi ziołami.

Opakowanie mrożonych warzyw, ziemniaki i esencjonalny Bulion warzywny WINIARY wystarczą, by w pół godziny przygotować pyszną domową zupę. Po ugotowaniu miksujemy i nasza zupa-krem warzywna jest właściwie gotowa. Jeszcze tylko nieco śmietany i natki lub świeżych ziół do smaku – i można podawać. Kto lubi, może wsypać do porcji zupy garstkę groszku ptysiowego, a w wersji bardziej pożywnej - podać ją z mięsnymi krokietami.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha