Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zupa krem paprykowo-pomidorowy

(0)
45min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest Ania
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 
Biała cebula
1 
Czerwona cebula
1  ząbek
Duży ząbek czosnku
1 
Duża marchewka
1 
Papryka czerwona
1 
Papryka żółta
1 
Jabłko
2  łyżek
Olej rzepakowy
1  łyżeczka
Wędzona papryka
1  łyżeczka
Ziarna białej gorczycy
trochę
Sól i pieprz
2  łyżek
Śmietana 12%
trochę
Pestki (garść)

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
2.21 g
Węglowodany
16.73 g
Tłuszcze
8.6 g
Wartość energetyczna
145.18 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

45 min
Krok 1
3 min
Cebule i czosnek obrać, drobno posiekać.
Krok 2
3 min
Papryki umyć, wydrążyć, pokroić w plasterki lub kostkę.
Krok 3
3 min
Marchewkę umyć, obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Krok 4
5 min
Na dnie dużego garnka rozgrzać olej, dodać gorczycę, wrzucić cebulę z czosnkiem. Zeszklić.
Krok 5
3 min
Do warzyw dodać utartą marchewkę oraz paprykę: pokrojoną i wędzoną. Wymieszać, smażyć przez chwilę.
Krok 6
15 min
Warzywa zalać wodą - aż zakryje ich powierzchnię. Gotować przez ok. 15-20 minut.
Krok 7
2 min
Jabłko umyć, obrać, zetrzeć na tarce.
Krok 8
5 min
W 300 ml rozmieszać opakowanie Zupy Pomidorowej Nasza Specjalność Winiary. Dolać do gotujących się warzyw. Wymieszać. Dodać utarte jabłko i gotować jeszcze przez klika minut.
Krok 9
3 min
Zupę zmiksować na gładki krem.
Krok 10
1 min
Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Krok 11
2 min
Podawać z kleksem śmietany i pestkami dyni.
Zupa krem paprykowo-pomidorowy

Krok 1 z 11

Cebule i czosnek obrać, drobno posiekać.

Zupa krem paprykowo-pomidorowy

Krok 2 z 11

Papryki umyć, wydrążyć, pokroić w plasterki lub kostkę.

Zupa krem paprykowo-pomidorowy

Krok 3 z 11

Marchewkę umyć, obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach.

Zupa krem paprykowo-pomidorowy

Krok 4 z 11

Na dnie dużego garnka rozgrzać olej, dodać gorczycę, wrzucić cebulę z czosnkiem. Zeszklić.

Zupa krem paprykowo-pomidorowy

Krok 5 z 11

Do warzyw dodać utartą marchewkę oraz paprykę: pokrojoną i wędzoną. Wymieszać, smażyć przez chwilę.

Zupa krem paprykowo-pomidorowy

Krok 6 z 11

Warzywa zalać wodą - aż zakryje ich powierzchnię. Gotować przez ok. 15-20 minut.

Zupa krem paprykowo-pomidorowy

Krok 7 z 11

Jabłko umyć, obrać, zetrzeć na tarce.

Zupa krem paprykowo-pomidorowy

Krok 8 z 11

W 300 ml rozmieszać opakowanie Zupy Pomidorowej Nasza Specjalność Winiary. Dolać do gotujących się warzyw. Wymieszać. Dodać utarte jabłko i gotować jeszcze przez klika minut.

Zupa krem paprykowo-pomidorowy

Krok 9 z 11

Zupę zmiksować na gładki krem.

Zupa krem paprykowo-pomidorowy

Krok 10 z 11

Doprawić solą i pieprzem do smaku.

Zupa krem paprykowo-pomidorowy

Krok 11 z 11

Podawać z kleksem śmietany i pestkami dyni.

Zupa krem paprykowo-pomidorowy to zdrowa, soczysta propozycja, w intensywnym kolorze. Zupa jest sycąca, a dzięki dodatkowi jabłka, ciekawie, delikatnie słodka. Zupa Pomidorowa Nasza Specjalność WINIARY doskonale zastępuje pomidory, których nie dostaniemy w naszej strefie klimatycznej w zimie.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha