Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
W garnku na maśle przysmażam starty imbir. Wlewam mleko kokosowe, 2 łodygi posiekanej trawy cytrynowej i zalewam ugotowanym bulionem. Gotuję około 20 minut.
Krok 2
25 min
Po tym czasie dodaję sok z limonki, sos rybny, pastę curry. Gotuję jeszcze 20 minut, doprawiam do smaku solą i pieprzem.
Krok 3
25 min
Na samym końcu dodaję ugotowanego kurczaka, pokrojonego w drobne paski.
Krok 4
5 min
Dymkę kroję, wrzucam na patelnię z oliwą, dodaję cukier i karmelizuję. Taką cebulką dekoruję zupę na talerzu.
Krok 1
z
4
W garnku na maśle przysmażam starty imbir. Wlewam mleko kokosowe, 2 łodygi posiekanej trawy cytrynowej i zalewam ugotowanym bulionem. Gotuję około 20 minut.
Krok 2
z
4
Po tym czasie dodaję sok z limonki, sos rybny, pastę curry. Gotuję jeszcze 20 minut, doprawiam do smaku solą i pieprzem.
Krok 3
z
4
Na samym końcu dodaję ugotowanego kurczaka, pokrojonego w drobne paski.
Krok 4
z
4
Dymkę kroję, wrzucam na patelnię z oliwą, dodaję cukier i karmelizuję. Taką cebulką dekoruję zupę na talerzu.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0