Zupy często goszczą na Twoim stole, ale czasami brakuje Ci na nie pomysłu? Mamy na to sposób! Zobacz pomysły na klasyczne zupy, chłodniki czy zupy-kremy z nutą egzotyki, które zaskoczą Twoich bliskich.
Wejdź razem z nami do świata smacznych, kolorowych i aromatycznych zup na każdy dzień!
Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!
Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów Zachowaj sprawdzone przepisy Oszczędzaj czas
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Zupa jarzynowa z zielonym groszkiem to solidna porcja warzyw. W środku zimy sięgamy po te, dostępne w sklepach lub zalegające w czeluściach zamrażarek. Możemy sobie także pomóc Zupą Jarzynową Nasza Specjalność WINIARY - w środku liofilizowane warzywa oraz mieszanka przypraw, bez dodatków konserwantów!
Przygotowanie
40 min
Krok 1
10 min
Cukinię, brokuła i fasolę umyć. Cukinię pokroić w kostkę, brokuła podzielić na różyczki, fasolę pokroić drobno.
Krok 2
5 min
Na dnie dużego garnka rozgrzać 2 łyżki masła, krótko podsmażyć na nim przygotowane warzywa.
Krok 3
1 min
Podsmażone warzywa zalać wodą - tak, aby przykryć ich poziom.
Krok 4
15 min
Gotować na wolnym ogniu przez ok. 15 minut - aż warzywa zmiękną.
Krok 5
5 min
W osobnym naczyniu w 300 ml wody rozmieszać opakowanie Zupy Jarzynowej Nasza Specjalność WINIARY. Dolać do zupy, gotować przez kolejne 5 minut na wolnym ogniu od czasu do czasu mieszając.
Krok 6
2 min
Na koniec zupę zabielić śmietaną - w osobnym naczyniu rozmieszać odrobinę ciepłej zupy ze śmietaną, następnie dolać do zupy. Dzięki temu zabiegowi zupa się nie zważy.
Krok 7
1 min
Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Krok 8
1 min
Podawać z posiekaną natką pietruszki i koperkiem.
Krok 1
z
8
Cukinię, brokuła i fasolę umyć. Cukinię pokroić w kostkę, brokuła podzielić na różyczki, fasolę pokroić drobno.
Krok 2
z
8
Na dnie dużego garnka rozgrzać 2 łyżki masła, krótko podsmażyć na nim przygotowane warzywa.
Krok 3
z
8
Podsmażone warzywa zalać wodą - tak, aby przykryć ich poziom.
Krok 4
z
8
Gotować na wolnym ogniu przez ok. 15 minut - aż warzywa zmiękną.
Krok 5
z
8
W osobnym naczyniu w 300 ml wody rozmieszać opakowanie Zupy Jarzynowej Nasza Specjalność WINIARY. Dolać do zupy, gotować przez kolejne 5 minut na wolnym ogniu od czasu do czasu mieszając.
Krok 6
z
8
Na koniec zupę zabielić śmietaną - w osobnym naczyniu rozmieszać odrobinę ciepłej zupy ze śmietaną, następnie dolać do zupy. Dzięki temu zabiegowi zupa się nie zważy.
Krok 7
z
8
Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Krok 8
z
8
Podawać z posiekaną natką pietruszki i koperkiem.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0