Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Pozornie znana zupa jarzynowa w nowym wydaniu. Nasza propozycja idealnie sprawdzi się jako samodzielny obiad, lub przedsmak przed daniem głównym. Dowarzy w trakcie gotowania dodajmy kostkę do smaku drobiową WINIARY, która podkreśli wyjątkowość dania i pozwoli cieszyć się jeszcze pyszniejszym wywarem. Smacznego!
Udko z kurczaka umyć, zalać 1,5 litra wody. Zagotować. Zdjąć szumowiny, dodać 1 kostkę drobiową, ziele angielskie i liść laurowy. Po półgodzinie dodać pokrojone w kostkę jarzyny oraz ryż.
Krok 2
25 min
Gotować do miękkości.
Krok 3
1 min
Na koniec doprawić do smaku Jarzynką, pieprzem i Maggi.
Krok 1
z
3
Udko z kurczaka umyć, zalać 1,5 litra wody. Zagotować. Zdjąć szumowiny, dodać 1 kostkę drobiową, ziele angielskie i liść laurowy. Po półgodzinie dodać pokrojone w kostkę jarzyny oraz ryż.
Krok 2
z
3
Gotować do miękkości.
Krok 3
z
3
Na koniec doprawić do smaku Jarzynką, pieprzem i Maggi.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0