Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wiosenno-letnia zupa jarzynowa z makaronem oraz zieloną fasolką i kalafiorem. A to po prostu Zupa jarzynowa Nasza Specjalność ze smakowitymi dodatkami, doprawiona śmietaną i koncentratem pomidorowym. Doskonała z dodatkiem makaronu typu gwiazdeczki, choć można przyrządzić też z gotowymi lub domowymi zacierkami, a dla dzieci - z makaronem "literki".
Przygotowanie
37 min
Krok 1
5 min
Fasolkę i kalafior podziel na mniejsze części.
Krok 2
10 min
Gotuj przez 10 minut w 500 ml wody. Następnie dodaj makaron.
Krok 3
5 min
Zupę rozprowadź w 1 szklance zimnej wody i wymieszaj z warzywami.
Krok 4
10 min
Gotuj, aż makaron będzie miękki.
Krok 5
2 min
Dodaj koncentrat pomidorowy.
Krok 6
3 min
Zahartuj śmietanę, dodając do niej kilka łyżek gorącej zupy. Dokładnie wymieszaj i dodaj z powrotem do zupy.
Krok 7
1 min
Dopraw solą i pieprzem.
Krok 8
1 min
Zupę możesz podawać posypaną natką pietruszki.
Krok 1
z
8
Fasolkę i kalafior podziel na mniejsze części.
Krok 2
z
8
Gotuj przez 10 minut w 500 ml wody. Następnie dodaj makaron.
Krok 3
z
8
Zupę rozprowadź w 1 szklance zimnej wody i wymieszaj z warzywami.
Krok 4
z
8
Gotuj, aż makaron będzie miękki.
Krok 5
z
8
Dodaj koncentrat pomidorowy.
Krok 6
z
8
Zahartuj śmietanę, dodając do niej kilka łyżek gorącej zupy. Dokładnie wymieszaj i dodaj z powrotem do zupy.
Krok 7
z
8
Dopraw solą i pieprzem.
Krok 8
z
8
Zupę możesz podawać posypaną natką pietruszki.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0