Ten przepis możesz dodać do Planera posiłków dostępnego na naszej stronie.
Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Składniki
4
porcje
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wiosenno-letnia zupa jarzynowa z makaronem oraz zieloną fasolką i kalafiorem. A to po prostu Zupa jarzynowa Nasza Specjalność ze smakowitymi dodatkami, doprawiona śmietaną i koncentratem pomidorowym. Doskonała z dodatkiem makaronu typu gwiazdeczki, choć można przyrządzić też z gotowymi lub domowymi zacierkami, a dla dzieci - z makaronem "literki".
Przygotowanie
37 min
Krok 1
5 min
Fasolkę i kalafior podziel na mniejsze części.
Krok 2
10 min
Gotuj przez 10 minut w 500 ml wody. Następnie dodaj makaron.
Krok 3
5 min
Zupę rozprowadź w 1 szklance zimnej wody i wymieszaj z warzywami.
Krok 4
10 min
Gotuj, aż makaron będzie miękki.
Krok 5
2 min
Dodaj koncentrat pomidorowy.
Krok 6
3 min
Zahartuj śmietanę, dodając do niej kilka łyżek gorącej zupy. Dokładnie wymieszaj i dodaj z powrotem do zupy.
Krok 7
1 min
Dopraw solą i pieprzem.
Krok 8
1 min
Zupę możesz podawać posypaną natką pietruszki.
Krok 1
z
8
Fasolkę i kalafior podziel na mniejsze części.
Krok 2
z
8
Gotuj przez 10 minut w 500 ml wody. Następnie dodaj makaron.
Krok 3
z
8
Zupę rozprowadź w 1 szklance zimnej wody i wymieszaj z warzywami.
Krok 4
z
8
Gotuj, aż makaron będzie miękki.
Krok 5
z
8
Dodaj koncentrat pomidorowy.
Krok 6
z
8
Zahartuj śmietanę, dodając do niej kilka łyżek gorącej zupy. Dokładnie wymieszaj i dodaj z powrotem do zupy.
Krok 7
z
8
Dopraw solą i pieprzem.
Krok 8
z
8
Zupę możesz podawać posypaną natką pietruszki.
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0