Zupa jarzynowa z makaronem
37min
Łatwy
1 opakowanie
100 g
Fasolka szparagowa zielona
100 g
Kalafior
3 łyżek
Drobny makaron gwiazdki
1 łyżka
Koncentrat pomidorowy
3 łyżek
Śmietana 18%
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz
.
Wartości odżywcze
Białko
3.74 g
Węglowodany
8.56 g
Tłuszcze
4.65 g
Wartość energetyczna
114.55 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
37 min
Krok 1
5 min
Fasolkę i kalafior podziel na mniejsze części.
Krok 2
10 min
Gotuj przez 10 minut w 500 ml wody. Następnie dodaj makaron.
Krok 3
5 min
Zupę rozprowadź w 1 szklance zimnej wody i wymieszaj z warzywami.
Krok 4
10 min
Gotuj, aż makaron będzie miękki.
Krok 5
2 min
Dodaj koncentrat pomidorowy.
Krok 6
3 min
Zahartuj śmietanę, dodając do niej kilka łyżek gorącej zupy. Dokładnie wymieszaj i dodaj z powrotem do zupy.
Krok 7
1 min
Dopraw solą i pieprzem.
Krok 8
1 min
Zupę możesz podawać posypaną natką pietruszki.
Wiosenno-letnia zupa jarzynowa z makaronem oraz zieloną fasolką i kalafiorem. A to po prostu Zupa jarzynowa Nasza Specjalność ze smakowitymi dodatkami, doprawiona śmietaną i koncentratem pomidorowym. Doskonała z dodatkiem makaronu typu gwiazdeczki, choć można przyrządzić też z gotowymi lub domowymi zacierkami, a dla dzieci - z makaronem "literki".
Komentarze 0