
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł
Zupa grzybowo-cebulowa zapiekana pod pierzynką z ciasta francuskiego
Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
120 minKrok 2
35 minKrok 3
10 minKrok 4
1 minKrok 5
10 minKrok 6
15 minKrok 1 z 6
Cebulę obierz i pokrój w cienkie półplasterki. Przełóż do głębokiego rondla z masłem i duś na wolnym ogniu 1,5 – 2 godziny.
Krok 2 z 6
Podlej cebulę białym winem i zagotuj. Następnie dolej rozpuszczony w 0,5 l wody Bulion warzywny WINIARY i gotuj całość jeszcze pół godziny.
Krok 3 z 6
Zupę borowikową Jak u Mamy WINIARY rozprowadź w 0,5 l zimnej wody. Przelej do rondla z cebulą i gotuj przez chwilę. W tym czasie nagrzej piekarnik do 200℃.
Krok 4 z 6
Gotową zupę przelej do żaroodpornych miseczek i posyp ją listkami tymianku.
Krok 5 z 6
Ciasto francuskie rozwiń i pokrój w kwadraty nieco większe niż miseczki. Na każdą miseczkę nałóż ciasto płat ciasta i delikatnie dociśnij do brzegów miseczek.
Krok 6 z 6
Zapiekaj 15 minut. Podawaj zaraz po przygotowaniu.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0