Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Aromatyczna, pachnąca lasem, kremowa zupa grzybowa z kolankami przypadnie do gustu wszystkim fanom domowych potraw! Dzięki Zupie borowikowej Szlachetne Smaki WINIARY w mgnieniu oka przygotujesz podstawę do tej wyśmienitej zupy. Dopełnieniem będą mrożone grzyby i warzywa oraz makaron kolanka.
Przygotowanie
44 min
Krok 1
10 min
Warzywa oczyść i pokrój w zapałkę. Grzyby ugotuj razem z warzywami.
Krok 2
15 min
Zupy rozprowadź w 0,5 l wody. Wymieszaj zupy z grzybami. Gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut.
Krok 3
5 min
Zahartuj śmietanę, dodając do niej kilka łyżek gorącej zupy i dokładnie mieszając. Po zahartowaniu dodaj śmietanę do zupy.
Krok 4
2 min
Do zupy dodaj posiekaną natkę pietruszki. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 5
10 min
Makaron ugotuj według wskazówek na opakowaniu.
Krok 6
2 min
Podawaj z przygotowaną zupą grzybową.
Krok 1
z
6
Warzywa oczyść i pokrój w zapałkę. Grzyby ugotuj razem z warzywami.
Krok 2
z
6
Zupy rozprowadź w 0,5 l wody. Wymieszaj zupy z grzybami. Gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut.
Krok 3
z
6
Zahartuj śmietanę, dodając do niej kilka łyżek gorącej zupy i dokładnie mieszając. Po zahartowaniu dodaj śmietanę do zupy.
Krok 4
z
6
Do zupy dodaj posiekaną natkę pietruszki. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 5
z
6
Makaron ugotuj według wskazówek na opakowaniu.
Krok 6
z
6
Podawaj z przygotowaną zupą grzybową.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0