Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zupa grzybowa z kolankami

0
44 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

2 pakietów
Zupa borowikowa Jak u Mamy WINIARY
150 g
Grzyby leśne mrożone
50 g
Włoszczyzna
2 łyżek
Śmietana 18%
1 łyżka
Pietruszka
100 g
Makaron kolanka
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
24.43 g
Tłuszcze
2.19 g
Wartość energetyczna
136.11 kcal
Białko
5.5 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

44 min
Krok 1
10 min
Warzywa oczyść i pokrój w zapałkę. Grzyby ugotuj razem z warzywami.
Krok 2
15 min
Zupy rozprowadź w 0,5 l wody. Wymieszaj zupy z grzybami. Gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut.
Krok 3
5 min
Zahartuj śmietanę, dodając do niej kilka łyżek gorącej zupy i dokładnie mieszając. Po zahartowaniu dodaj śmietanę do zupy.
Krok 4
2 min
Do zupy dodaj posiekaną natkę pietruszki. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 5
10 min
Makaron ugotuj według wskazówek na opakowaniu.
Krok 6
2 min
Podawaj z przygotowaną zupą grzybową.
Zupa grzybowa z kolankami

Krok 1 z 6

Warzywa oczyść i pokrój w zapałkę. Grzyby ugotuj razem z warzywami.

Zupa grzybowa z kolankami

Krok 2 z 6

Zupy rozprowadź w 0,5 l wody. Wymieszaj zupy z grzybami. Gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut.

Zupa grzybowa z kolankami

Krok 3 z 6

Zahartuj śmietanę, dodając do niej kilka łyżek gorącej zupy i dokładnie mieszając. Po zahartowaniu dodaj śmietanę do zupy.

Zupa grzybowa z kolankami

Krok 4 z 6

Do zupy dodaj posiekaną natkę pietruszki. Dopraw solą i pieprzem.

Zupa grzybowa z kolankami

Krok 5 z 6

Makaron ugotuj według wskazówek na opakowaniu.

Zupa grzybowa z kolankami

Krok 6 z 6

Podawaj z przygotowaną zupą grzybową.

Aromatyczna, pachnąca lasem, kremowa zupa grzybowa z kolankami przypadnie do gustu wszystkim fanom domowych potraw! Dzięki Zupie borowikowej Jak u Mamy WINIARY w mgnieniu oka przygotujesz podstawę do tej wyśmienitej zupy. Dopełnieniem będą mrożone grzyby i warzywa oraz makaron kolanka.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika