Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Air Fryer
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Zupa grzybowa z grzankami
Dodaj do CookBook

Zupa grzybowa z grzankami

(1)
17 min
Łatwy
Robert Harna
Robert Harna winiary.pl
Jestem szefem kuchni, stylistą i konsultantem kulinarnym, lecz przede wszystkim pasjonatem gotowania. Moją specjalnością są potrawy klasyczne, do których jednak zawsze dodaję coś autorskiego. Jest to więc klasyka z twistem!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
Zupa grzybowa WINIARY
100  ml
Śmietanka 12% lub 30%
trochę
Czerstwe pieczywo
3  łyżek
Oliwa z oliwek lub masło
2  ząbków
Czosnek
0.5  pęczek
Natka pietruszki
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
8.4 g
Wartość energetyczna
207.7 kcal
Tłuszcze
15 g
Białko
3.4 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Lubisz zupy i szukasz przepisów na proste, smaczne posiłki, które przygotujesz bez długiej listy składników? Mamy coś w sam raz dla Ciebie. Zupa grzybowa z grzankami to świetna propozycja na rozgrzewający posiłek, który możesz przygotować nawet w najbardziej zabieganym dniu. Do jej przygotowania potrzebujesz tylko kilka składników i mniej niż 20 minut w kuchni. Przekonaj się, jak smakuje nasza zupa grzybowa z dodatkiem chrupiących grzanek.


Zupa grzybowa – na co dzień i od święta

Zupa grzybowa kojarzy się głównie ze Świętami Bożego Narodzenia, ale z powodzeniem możesz przygotować ją o każdej porze roku, gdy tylko masz chęć na prosty, rozgrzewający posiłek. Bazą jest zupa grzybowa WINIARY oraz śmietanka, która dodaje kremowości i nieco słodyczy. Najlepiej sprawdzi się śmietanka 12% lub 30%. Nieco zaskakującym dodatkiem są grzanki – możesz je przygotować ze świeżego pieczywa, ale to też dobry sposób na wykorzystanie czerstwego chleba lub bułek. Wyrazistości doda czosnek oraz natka pietruszki. Tylko tyle składników wystarczy, żeby ugotować domową zupę w zaledwie kilkanaście minut. Smacznego!

Przygotowanie

17 min
  • Krok 1

    10 min
    Zupę grzybową WINIARY przygotuj wg instrukcji na opakowaniu. Pod koniec gotowania dodaj posiekaną natkę pietruszki oraz śmietankę.
  • Krok 2

    1 min
    Aby przygotować grzanki pieczywo pokrój w kostkę lub porwij na mniejsze kawałki.
  • Krok 3

    5 min
    Na patelni rozgrzej tłuszcz i dodaj rozgniecione ząbki czosnku. Dodaj pokrojone pieczywo i smaż ok. 5-7 min mieszając, aż zrobi się rumiane i chrupiące. Dodaj natkę pietruszki i dokładnie wymieszaj.
  • Krok 4

    1 min
    Gorącą zupę podawaj z domowymi grankami.
Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Kuchnia europejska
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Poniżej 300 kcal
  • Przystawka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Zupa tikka masala z mlekiem kokosowym i warzywami

    Zupa tikka masala z mlekiem kokosowym i warzywami

    53 min Średni
  • Meksykańska zupa z wieprzowiną i białą kukurydzą

    Meksykańska zupa z wieprzowiną i białą kukurydzą

    3 godz Średni
  • Pikantna zupa z dyni piżmowej z ziarnami słonecznika

    Pikantna zupa z dyni piżmowej z ziarnami słonecznika

    1 godz 30 min Łatwy
  • Zupa z zielonych warzyw z zieloną soczewicą i olejem lnianym

    Zupa z zielonych warzyw z zieloną soczewicą i olejem lnianym

    1 godz 31 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu