Zupy często goszczą na Twoim stole, ale czasami brakuje Ci na nie pomysłu? Mamy na to sposób! Zobacz pomysły na klasyczne zupy, chłodniki czy zupy-kremy z nutą egzotyki, które zaskoczą Twoich bliskich.
Wejdź razem z nami do świata smacznych, kolorowych i aromatycznych zup na każdy dzień!
Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!
Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów Zachowaj sprawdzone przepisy Oszczędzaj czas
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
W wielu polskich domach na wigilijnych stołach, pojawia się zupa grzybowa. Można ją przygotować bardzo szybko, wykorzystując aromatyczną Zupę Grzybową Nasza Specjalność Winiary. Tradycyjna wigilijna zupa grzybowa podawana jest z domowym makaronem łazankowym, ale można też wykorzystać gotowe łazanki. Przecież mamy jeszcze tak dużo potraw do przygotowania przed świętami. Dlatego warto sięgać po sprawdzone sposoby na szybkie przygotowanie wigilijnych i świątecznych dań, pachnących tak, jak pachnie Wigilia zapamiętana z dzieciństwa.
Z podanej ilości składników przygotujecie 4 porcje zupy.
Przygotowanie
30 min
Krok 1
10 min
Zawartość opakowań z zupą grzybową rozprowadzamy w 1,5l zimnej wody, zagotowujemy, gotujemy 5 minut, często mieszając.
Krok 2
6 min
W tym czasie rozgrzewamy masło, szklimy pokrojoną w kosteczkę cebulę. Kiedy się zeszkli, dodajemy mrożone grzyby, smażymy, aż odparuje woda i zaczną się delikatnie rumienić.
Krok 3
8 min
Tak przygotowane grzyby dodajemy do garnka z zupą grzybową, mieszamy, chwilę gotujemy.
Krok 4
3 min
Dodajemy do zupy śmietanę, mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem oraz niewielką ilością soku z cytryny.
Krok 5
3 min
Zupę podajemy z makaronem łazankowym. Dekorujemy na talerzach świeżo posiekaną natką pietruszki.
Krok 1
z
5
Zawartość opakowań z zupą grzybową rozprowadzamy w 1,5l zimnej wody, zagotowujemy, gotujemy 5 minut, często mieszając.
Krok 2
z
5
W tym czasie rozgrzewamy masło, szklimy pokrojoną w kosteczkę cebulę. Kiedy się zeszkli, dodajemy mrożone grzyby, smażymy, aż odparuje woda i zaczną się delikatnie rumienić.
Krok 3
z
5
Tak przygotowane grzyby dodajemy do garnka z zupą grzybową, mieszamy, chwilę gotujemy.
Krok 4
z
5
Dodajemy do zupy śmietanę, mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem oraz niewielką ilością soku z cytryny.
Krok 5
z
5
Zupę podajemy z makaronem łazankowym. Dekorujemy na talerzach świeżo posiekaną natką pietruszki.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0