Zupa grzybowa to od lat tradycja na polskich stołach. Jej aromat i smak zachęci nawet najbardziej wybrednych członków rodziny. Warto pamiętać, że zupy jesienią i zimą skutecznie rozgrzewają, a latem przynoszą lekkie orzeźwienie.
Mąka pszenna, skrobia ziemniaczana, śmietanka w proszku (z mleka), sól, aromaty (z pszenicą), suszone grzyby 3,8% (maślak, podgrzybek, borowik), tłuszcz drobiowy, suszone warzywa 2,4% (cebula, czosnek), przyprawy, skrobia kukurydziana, zagęszczony sok z pieczarki 1,0%.
Może zawierać: jaja, soję, seler, gorczycę.
Wartość odżywcza produktu po przyrządzeniu w 100 ml | w 1 porcji (250 ml) | % RWS* w 1 porcji | |
---|---|---|---|
Wartość energetyczna | 24 kcal | 59 kcal | 3 % |
Białko | 0.7 g | 1.6 g | 3 % |
Węglowodany | 3.9 g | 9.8 g | 4 % |
w tym cukier | 0.3 g | 0.8 g | 1 % |
Tłuszcze | 0.6 g | 1.4 g | 2 % |
w tym nasycone | 0.3 g | 0.7 g | 4 % |
Błonnik | 0.1 g | 0.3 g | - No Values |
Sól | 0.65 g | 1.6 g | 27 % |
Komentarze 0